Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σ. Αραβία: Η επίλυση της συριακής κρίσης απαιτεί συναίνεση από όλες τις πλευρές

Σ. Αραβία: Η επίλυση της συριακής κρίσης απαιτεί συναίνεση από όλες τις πλευρές
Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Adel al-Jubeir, κάλεσε τη συριακή κυβέρνηση να εκπληρώσει τις απαιτήσεις του συριακού λαού
Τη συναίνεση όλων των πλευρών ώστε να επιτευχθεί η επίλυση της συριακής κρίσης ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, Adel al-Jubeir, κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα (22/11) με αντιπροσώπους της αντιπολίτευσης της χώρας στο Ριάντ.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο al-Jubeir τόνισε ότι «δε θα υπάρξει λύσι για την κρίση χωρίς τη συναίνεση της συριακής κυβέρνησης, η οποία θα εκπληρώσει τις απαιτήσεις του λαού της, με βάση την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».
Το σχόλιο του σαουδάραβα υπουργού έρχεται σε μία χρονική στιγμή κατά την οποία η Ρωσία διεξάγει τριμερή σύνοδο με την Τουρκία και το Ιράν, ώστε να συζητηθούν διεξοδικά οι επιλογές που υπάρχουν ώστε να επιτευχθεί μία ειρηνική επίλυση του εμφυλίου πολέμου στη Συρία.
Παράλληλα, στη συνάντηση της Σαουδικής Αραβίας παρευρέθηκε και ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία, Staffan de Mistura, ο οποίος κάλεσε τις δυνάμεις τις αντιπολίτευσης να ενωθούν προκειμένου να συμμετάσχουν στις ειρηνευτικές συνομιλίες της Γενεύης στα τέλη του τρέχοντος μήνα.
Σημειώνεται ότι η Ρωσία αναμένεται να διεξάγει συνάντηση στις αρχές Δεκεμβρίου, στην οποία θα παρευρεθούν μέλη τόσο της κυβέρνησης Assad όσο και της συριακής αντιπολίτευσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης