Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε νέα ιστορικά υψηλά η Wall Street, λόγω ράλι στον τεχνολογικό κλάδο

Σε νέα ιστορικά υψηλά η Wall Street, λόγω ράλι στον τεχνολογικό κλάδο
Ώθηση και από ορισμένα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα
Με σημαντικά κέρδη έκλεισε σήμερα (21/11/2017) η Wall Street, με τους τρεις δείκτες να τερματίζουν σε νέα ιστορικά υψηλά, στον απόηχο ορισμένων ισχυρών εταιρικών αποτελεσμάτων.
Ο Dow Jones Industrial average ενισχύθηκε κατά 0,69%, στις 23.590,83 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,65% και έκλεισε στις 2.599,03 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε κατά 1,06% υψηλότερα, στις 6.862,48 μονάδες.
Σημαντική ώθηση στη Wall προσέφερε ο τεχνολογικός κλάδος, με τον δείκτη Technology Select Sector exchange-traded fund (XLK), που παρακολουθεί τις τεχνολογικές μετοχές του S&P 500, να ενισχύεται κατά 1% και να ανέρχεται σε επίπεδα που δεν έχουν σημειωθεί από το 2000.
Την ίδια ώρα, ο Nasdaq βρήκε στήριξη στις τεχνολογικές μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης, με τις Facebook, Amazon, Netflix καιAlphabet όλες να κλείνουν υψηλότερα.


Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών βρέθηκαν και μια σειρά από ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα.
Οι Medtronic, Hormel Foods και Dollar Tree ανέφεραν όλες αποτελέσματα καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών για το γ’ τρίμηνο του 2017, «στέλνοντας» υψηλότερα τις μετοχές τους.
Οι μετοχές της Medtronic αυξήθηκαν κατά 4,8%, ενώ οι Hormel και Dollar Tree ενισχύθηκαν κατά 3,4% και 2,4% αντίστοιχα.
Χθες (20/11), οι Intuit, Palo Alto Networks και Agilent Technologies δημοσίευσαν αποτελέσματα επίσης ανώτερα των προσδοκιών.
Οι αμερικανικές μετοχές συνέχισαν, εν τω μεταξύ, να δέχονται ώθηση από τις προσδοκίες ότι οι φορολογικές περικοπές θα μπορούσαν να στηρίξουν την τρέχουσα οικονομική επέκταση των ΗΠΑ.
Τη Δευτέρα (20/11), ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, ανέφερε στο υπουργικό συμβούλιο ότι η κυβέρνησή του «θα χαρίσει στον αμερικανικό λαό μια τεράστια φορολογική μείωση για τα Χριστούγεννα».
Ωστόσο, οι επενδυτές παραμένουν ανήσυχοι σχετικά με το εάν μια συμφωνία θα μπορέσει να οριστικοποιηθεί πριν το τέλος του 2017.
Εν τω μεταξύ, θετικά το επενδυτικό κλίμα επηρέασαν και τα στοιχεία για τις πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών τον Οκτώβριο 2017, που έδειξαν μια αύξηση 2%, έναντι των προβλέψεων των οικονομολόγων για μια αύξηση της τάξεως του 0,7%.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, με άνοδο 0,7% έκλεισε σήμερα το πετρέλαιο, στα 56,83 δολ. ανά βαρέλι, εν μέσω των προσδοκιών ότι ο ΟΠΕΚ θα συμφωνήσει την επόμενη εβδομάδα σε μια επέκταση της συμφωνίας για την περικοπή της παραγωγής, αν και τα κέρδη του «μαύρου χρυσού» δέχτηκαν πιέσεις από τις ενδείξεις αύξησης της αμερικανικής παραγωγής.

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Dow Jones:

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του S&P 500:

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Nasdaq:

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης