Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα προσπάθεια για ειρηνευτική συμφωνία στη Συρία από τη Μόσχα, μετά τη συνάντηση Putin – Assad

Νέα προσπάθεια για ειρηνευτική συμφωνία στη Συρία από τη Μόσχα, μετά τη συνάντηση Putin – Assad
Οι προηγούμενες προσπάθειες για τερματισμό του πολέμου στη Συρία έχουν πέσιε στο κενό εξαιτίας διαφωνιών, ειδικά για το αν ο Assad πρέπει να παραμείνει στην εξουσία
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin φιλοξένησε τον Σύριο ηγέτη Bashar al-Assad σε μία νέα προσπάθεια από τη Μόσχα, για να τερματίσει τη σύγκρουση της Συρίας.
Η Ρωσία προσπαθεί να πετύχει διεθνή συναίνεση για ειρηνευτική συμφωνία στη Συρία, δύο χρόνια μετά τη στρατιωτική της παρέμβαση, που έτρεψε τη σύγκρουση υπέρ του Assad.
Ο Putin δήλωσε θα συνομιλήσει τις επόμενες 48 ώρες με διεθνείς ηγέτες, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump, ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας και οι ηγέτες του Ιράν και της Τουρκίας.
Ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου είπε ότι ο Trump και ο Putin μίλησαν για περίπου μία ώρα στο τηλέφωνο την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2917 και συζήτησαν για τη Συρία, την Ουκρανία, το Ιράν, τη Βόρεια Κορέα και το Αφγανιστάν.
Οι προηγούμενες προσπάθειες για τερματισμό του πολέμου στη Συρία έχουν πέσιε στο κενό εξαιτίας διαφωνιών, ειδικά για το αν ο Assad πρέπει να παραμείνει στην εξουσία.
Μετά τις συνομιλίες στη Ρωσία - το πρώτο δηλωμένο ταξίδι του Assad από τη Συρία μετά από ταξίδι στη Μόσχα τον Οκτώβριο του 2015 - ένας εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, αρνήθηκε να πει αν το μέλλον του Assad στην ηγεσία αναφέρθηκε στις συζητήσεις, λέγοντας ότι αυτό ήταν θέμα του λαού της Συρίας.
Σε ένα σημάδι ότι ενδέχεται να βρίσκονται σε θετική εξέλιξη οι διεθνείς προσπάθειες για να γεφυρωθούν οι διαφορές μεταξύ των αντίπαλων πλευρών της σύγκρουσης, παραιτήθηκαν οι ηγέτες της αντιπολίτευσης της Συρίας, συμπεριλαμβανομένου του πρώην πρωθυπουργού Riyad Hijab.
Ο Hijab ήταν επικεφαλής της Επιτροπής Υψηλών Διαπραγματεύσεων της αντιπολίτευσης, που σχηματίστηκε με τη στήριξη της Σαουδικής Αραβίας και είχε επιμείνει στην απομάκρυνση του Assad από την εξουσία, κατά την έναρξη μιας πολιτικής μετάβασης.
Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov, μιλώντας στη Μόσχα, δήλωσε ότι οι παραιτήσεις αυτές θα κάνουν την αντιπολίτευση πιο λογική και ρεαλιστική.
Την Τετάρτη, ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan και ο Ιρανός πρόεδρος Hassan Rouhani-που οι χώρες που υποστηρίζουν αντίθετες πλευρές στη σύγκρουση της Συρίας- θα ταξιδέψουν στη Ρωσία για τριμερή συνάντηση με τον Putin με στόχο την προώθηση της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Συρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης