Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η CME θα ξεκινήσει τις συναλλαγές με Bitcoin στα ΣΜΕ μέσα στο 2017

Η CME θα ξεκινήσει τις συναλλαγές με Bitcoin στα ΣΜΕ μέσα στο 2017
Η CME ανταγωνίζεται με την Cboe Global Markets για να ξεκινήσει το πρώτο οικονομικό προϊόν της που σχετίζεται με το bitcoin, σε μια παραδοσιακά, ρυθμιζόμενη αγορά
Η CME Group, η μεγαλύτερη διεθνής εταιρεία συναλλαγής παραγώγων, δήλωσε ότι θα ξεκινήσει τις συναλλαγές Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης (ΣΜΕ) με bitcoin μέσα στο 2017, διαψεύδοντας την ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της, πως θα ξεκινήσουν οι συναλλαγές στις 10 Δεκεμβρίου.
Δεδομένου ότι το bitcoin ξεπέρασε τα 8.000 δολάρια για πρώτη φορά τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017, οι ιστότοποι που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα θορυβήθηκαν με τα νέα της ανακοίνωσης της CME, σύμφωνα με την οποία το CME Bitcoin Futures θα τεθεί σε ισχύ στις 10 Δεκεμβρίου, εν αναμονή της ρυθμιστικής αναθεώρησης.
Ωστόσο, η ανακοίνωση αφαιρέθηκε αργότερα από την ιστοσελίδα της CME και η Laurie Bischel, εκπρόσωπος της εταιρείας, δήλωσε ότι η αρχική ανακοίνωση "οφείλεται σε σφάλμα στην ιστοσελίδα", χωρίς να παράσχει περαιτέρω λεπτομέρειες.
Η CME ανταγωνίζεται με την Cboe Global Markets για να ξεκινήσει το πρώτο οικονομικό προϊόν της που σχετίζεται με το bitcoin, σε μια παραδοσιακά, ρυθμιζόμενη αγορά.
Προκειμένου να συμβάλει στη μείωση της μεταβλητότητας, η CME δεν θα επιτρέψει τη διαπραγμάτευση συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης σε τιμές 20% πάνω ή κάτω από την τιμή διακανονισμού από την προηγούμενη ημέρα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας.
Η Cboe δήλωσε επίσης ότι δεν έχει ακόμη καταθέσει πρόταση ΣΜΕ με Bitcoin στις ρυθμιστικές αρχές, όμως η εκπρόσωπος Hannah Randall δήλωσε ότι η εταιρεία ήταν σε προχωρημένες συζητήσεις.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης