Τελευταία Νέα
Διεθνή

F.T.: Η Σ. Αραβία ζητά χρήματα από τους συλληφθέντες για να τους απελευθερώσει

F.T.: Η Σ. Αραβία ζητά χρήματα από τους συλληφθέντες για να τους απελευθερώσει
Σε ένα εκ των έγκλειστων στο Ritz-Carlton του Ριάντ ζητήθηκε να παραδώσει το 70% της περιουσίας του
Με δεδομένο ότι οι περισσότεροι από αυτούς που βρίσκονται κλεισμένοι στο Ritz – Carlton του Ριάντ είναι κάτι παραπάνω από εύποροι, η κυβέρνηση της Σ. Αραβίας σπεύδει να τους προτείνει να πληρώσουν λύτρα προκειμένου να τους απελευθερώσει.
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζεται σε εκτενές δημοσίευμα των Financial Times, με την εφημερίδα να επικαλείται πολύ καλά πληροφορημένες πηγές, οι οποίες, μάλιστα, συμμετέχουν και στις διαπραγματεύσεις.
Υποστηρίζεται ότι σε ορισμένες περιπτώσεις η κυβέρνηση ζητά το 70% της περιουσίας των φυλακισμένων προκειμένου να απελευθερωθούν.
Εάν ισχύει η παραπάνω πληροφορία τότε σίγουρα τα χρήματα θα κατευθυνθούν στα σχεδόν άδεια ταμεία της Σ. Αραβίας.
Ταυτόχρονα αποκαλύπτει και μέρος των σχεδιασμών του πρίγκιπα Mohammed bin Salman και τα πιθανά κίνητρα πίσω από την περίφημη μάχη του κατά της διαφθοράς.
«Διαπραγματεύονται και κλείνουν συμφωνίες με τους περισσότερους από αυτούς που βρίσκονται στο Ritz.
Δώσε τα χρήματα και θα γυρίσεις σπίτι σου, είναι η εντολή», υποστηρίζει μία από τις πηγές στους Financial Times.
Μέσω των συμφωνιών η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι θα ανακτήσει αρκετά δισ. δολάρια τα οποία παράνομα απέκτησαν οι συλληφθέντες, αλλά σαφώς τα έσοδα αυτά θα τη βοηθήσουν να καλύψει και το υπέρογκο έλλειμμα των 79 δισ. δολαρίων που είχε η Σ. Αραβία το 2016.
Άλλωστε ο γενικός εισαγγελέας της χώρας υποστηρίζει ότι τα παράνομα αποκτηθέντα κεφάλαια φθάνουν ή και ξεπερνούν τα 100 δισ. δολάρια.
Ένας πολυεκατομμυριούχος που κρατείται στο Ritz δέχθηκε πρόταση να παραδώσει το 70% της περιουσίας του, ως τιμωρία για τη συμμετοχή του εδώ και αρκετές δεκαετίες σε παράνομες δραστηριότητες.
Αρνήθηκε να το πράξει και αυτό που όλοι αναζητούν είναι οι τρόποι που θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο.
Ταυτόχρονα όσοι είναι μέλη της βασιλικής οικογένειας πιθανώς να βρ3εθούν αντιμέτωπη με άρση των τίτλων τους.
Την ίδια ώρα οι οικογένειες των συλληφθέντων έχουν ξεκινήσει να προσλαμβάνουν ειδικούς συμβούλους προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι δεν θα κινδυνέψουν οι περιουσίες τους.
«Προσπαθούν να διαχωρίσουν τον φυλακισμένο από τις business και να κρατήσουν την περιουσία γι’ αυτούς», υποστηρίζει ένας σύμβουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης