Τελευταία Νέα
Διεθνή

Για κατάχρηση 48 εκατ. δολ. κατηγορείται ο Wilbur Ross από πρώην συνεργάτες του

tags :
Για κατάχρηση 48 εκατ. δολ. κατηγορείται ο Wilbur Ross από πρώην συνεργάτες του
Τρεις πρώην συνεργάτες του Ross κατέθεσαν αγωγή κατά του υπουργού Εμπορίου και της εταιρείας WL Ross
Δεν έχουν τέλος οι περιπέτειες του υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ, Wilbur Ross, ο οποίος κατηγορείται από πρώην συνεργάτες του για κατάχρηση 48 εκατ. δολ.
Τρεις πρώην συνεργάτες του Ross κατέθεσαν αγωγή κατά του υπουργού Εμπορίου και της εταιρείας WL Ross, κατηγορώντας την ότι αποκόμισε τουλάχιστον 48 εκατ. δολ. σε προμήθειες διαχείρισης, σύμφωνα με το Forbes.
Υπενθυμίζεται ότι ο Wilbur Ross βρέθηκε στο επίκεντρο των αποκαλύψεων των Paradise Papers.
Mετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως υπουργός Εμπορίου διατήρησε τις επενδύσεις του σε ναυτιλιακή εταιρία που ελέγχει, και η οποία έχει σημαντικούς επιχειρηματικούς δεσμούς με ρώσους ολιγάρχες που υπόκειται στις αμερικανικές κυρώσεις και έχουν σχέση με τον γιο του Προέδρου Vladimir Putin.
Σύμφωνα με τα έγγραφα των Paradise Papers για τους φορολογικούς παραδείσους και τις offshore επενδύσεις που δημοσιεύθηκαν από 95 μέσα ενημέρωσης σε ολόκληρο τον κόσμο, η Navigator Holdings, κερδίζει εκατομμύρια δολάρια το χρόνο μεταφέροντας φυσικό αέριο για έναν από τους κορυφαίους πελάτες της, μια γιγαντιαία ρωσική εταιρία ενέργειας που ονομάζεται Sibur, των οποίων οι ιδιοκτήτες θεωρούνται μέλη της ρώσικης ολιγαρχίας.
Στην εταιρεία συμμετέχει και το μέλος της οικογένειας του Putin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης