Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rosneft (Ρωσία): Η διαχείρηση της εξόδου από τη συμφωνία ΟΠΕΚ αποτελεί σοβαρή πρόκληση

Rosneft (Ρωσία): Η διαχείρηση της εξόδου από τη συμφωνία ΟΠΕΚ αποτελεί σοβαρή πρόκληση
Ο εκπρόσωπος της ρωσικής κρατικής εταιρείας τόνισε ότι η έξοδος από τη συμφωνία θα συμβεί «αργά ή γρήγορα»
Ως «σοβαρή πρόκλήση» χαρακτηρίζει την έξοδο από τη συμφωνία ΟΠΕΚ για τις περικοπές στο πετρέλαιο η ρωσική κρατικής εταιρεία Rosneft, η οποία αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πετρελαίου παγκοσμίως.
Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της Rosneft, Mikhail Lontyev, αναφερόμενος στις ανησυχίες της εταιρείας, έθεσε σαν προτεραιότητα το «πώς θα προετοιμαστούμε για την αναστολή των μέτρων που αφορούν τον περιορισμό στην παραγωγή», χαρακτηρίζοντάς το μάλιστα ως «σοβαρό ερώτημα», καθώς όπως διευκρίνησε «αργά ή γρήγορα αυτά τα μέτρα θα αρθούν».
«Το αν αυτό θα συμβεί τώρα ή αργότερα, αποτελεί ξεχωριστό ερώτημα», υπογράμμισε ο Lontyev, προσθέτοντας εν συνεχεία ότι «αποτελεί μία σοβαρή πρόκληση, για την οποία πρέπει να προετοιμαστούμε».
Σημειώνεται ότι σήμερα, ο ρώσος υπουργός Ενέργειας, Alexander Novak, συναντιέται με τα στελέχη της Rosneft, ενόψει της συνεδρίασης που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Νοεμβρίου στη Βιέννη μεταξύ των χωρών εντός και εκτός ΟΠΕΚ οι οποίες συμμετέχουν στη συμφωνία.
Βασικά σημεία της συνάντησης στη Βιέννη αναμένεται να είναι η μέχρι στιγμής πορεία της συμφωνίας, καθώς και το ενδεχόμενο επέκτασής της μετά τον Μάρτιο του 2018.
Μέχρι στιγμής η πλευρά της Ρωσίας έχει περικόψει την παραγωγή της κατά 300 χιλ. βαρέλια ημερησίως, γεγονός που την καθιστά τον παραγωγό εκτός ΟΠΕΚ που συμμετέχει στη συμφωνία με τον μεγαλύτερο όγκο περικοπών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης