Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Επιταχύνθηκε η ετήσια ανάπτυξη της οικονομίας το γ΄ 3μηνο 2017 στο 1,4%

Ιαπωνία: Επιταχύνθηκε η ετήσια ανάπτυξη της οικονομίας το γ΄ 3μηνο 2017 στο 1,4%
Η οικονομία της χώρας κατέγραψε ανάπτυξη για 7ο συνεχόμενο τρίμηνο
Σημαντική άνοδο κατέγραψε η ετήσια ανάπτυξη της οικονομίας της Ιαπωνία για το τρίτο τρίμηνο του 2017, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης, δεχόμενη ώθηση κυρίως από την ισχυρότερη παγκόσμια ζήτηση.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 1,4% για το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, διευρύνοντας το σερί ανάπτυξης για έβδομο συνεχόμενο τρίμηνο, το οποίο αποτελεί και ρεκόρ 16 ετών.
Σε τριμηνιαία βάση, το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 0,3% ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Καθοριστικό ρόλο για τη σχετική επέκταση διαδραμάτισαν οι εξαγωγές της χώρας, ενώ η ιδιωτική κατανάλωση ήταν υποτονική, μετά τη σημαντική άνοδο που κατέγραψε κατά το προηγούμενο τρίμηνο.
Σε τριμηνιαία βάση, η εξωτερική ζήτηση ενίσχυσε την οικονομία κατά 0,5%, ενώ η ιδιωτική κατανάλωση υποχώρησε κατά 1,8% σε ετήσια βάση.
Σημειώνεται ότι τα παραπάνω αποτελέσματα ήταν ιδιαίτερα ευπρόσδεκτα από τον πρωθυπουργό της χώρας, Shinzo Abe, ο οποίος στις εκλογές της 22ης Οκτωβρίου κέρδισε από τους ψηφοφόρους νέα εντολή ώστε να συνεχίσει τις προσπάθειές τους για την ενίσχυση της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης