Τελευταία Νέα
Διεθνή

Verhofstadt: Η προσφορά της May για το Brexit μπορεί να βλάψει και να κοστίσει στους πολίτες της ΕΕ

Verhofstadt: Η προσφορά της May για το Brexit μπορεί να βλάψει και να κοστίσει στους πολίτες της ΕΕ
Στόχος είναι οι πολίτες της ΕΕ και οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου να μην παρατηρήσουν καμία διαφορά, δήλωσε ο συντονιστής του Ευρωκοινοβουλίου για το Brexit
Η προσφορά της βρετανίδας πρωθυπουργού, Theresa May, για το «καθεστώς των εγκατεστημένων» κατοίκων της ΕΕ είναι λανθασμένη και θα τους αφήσει με λιγότερα δικαιώματα μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από το μπλοκ, δήλωσε σήμερα (14/11/2017) ο συντονιστής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Brexit, Guy Verhofstadt.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Verhofstadt σε επιστολή του προς τον βρετανό υπουργό Brexit, David Davis, την οποία επικαλείται το «Reuters», μια 5μελής οικογένεια θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ένα κόστος 360 λιρών για να αποκτήσει το νέο καθεστώς, «ένα πολύ σημαντικό ποσό για μια οικογένεια με χαμηλό εισόδημα».
Αναφέροντας τρεις άλλες ανησυχίες για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο πρέπει να εγκρίνει οποιαδήποτε συνθήκη για την έξοδο της Βρετανίας τον Μάρτιο του 2019, ο Verhofstadt δήλωσε στον Davis:
«Σύμφωνα με τις προτάσεις σας, οι πολίτες της ΕΕ θα παρατηρήσουν σίγουρα μια επιδείνωση της κατάστασής τους ως αποτέλεσμα του Brexit.
Και ο στόχος του Κοινοβουλίου είναι οι πολίτες της ΕΕ στη Βρετανία και οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ των 27 να μην παρατηρήσουν καμία διαφορά».
Παράλληλα, ο Verhofstadt δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ότι το Ευρωκοινοβούλιο είναι αποφασισμένο ότι οι εκπατρισμένοι δεν θα πρέπει να γίνουν «θύματα του Brexit».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης