Τελευταία Νέα
Διεθνή

Davis (Βρετανία): Το κοινοβούλιο θα έχει την ευκαιρία να ψηφίσει οποιαδήποτε τελική συμφωνία για το Brexit

Davis (Βρετανία): Το κοινοβούλιο θα έχει την ευκαιρία να ψηφίσει οποιαδήποτε τελική συμφωνία για το Brexit
Η συμφωνία θα ισχύσει μόνο εάν την εγκρίνει το κοινοβούλιο, τόνισε ο βρετανός υπουργός Brexit
Η βρετανική κυβέρνηση θα επιτρέψει στο κοινοβούλιο να συζητήσει, να ελέγξει και να ψηφίσει οποιαδήποτε τελική συμφωνία για το Brexit, δήλωσε σήμερα (13/11/2017) ο βρετανός υπουργός Brexit, David Davis, ενδίδοντας τελικά στις πιέσεις από βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος.
Η βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, δέχεται πιέσεις από το εσωτερικό του κόμματός της να προσφέρει μια «ουσιαστική ψηφοφορία» για οποιαδήποτε συμφωνία επιτευχθεί σχετικά με την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Μέλη του κόμματός της είναι διατεθειμένα να ψηφίσουν κατά της κυβέρνησης για να παρεμποδίσουν το νομοσχέδιο.
«Τώρα μπορώ να επιβεβαιώσω ότι μόλις φθάσουμε σε μια συμφωνία, θα παρουσιάσουμε μια συγκεκριμένη πρωτογενή νομοθεσία για την εφαρμογή αυτής της συμφωνίας», ανέφερε ο Davis στο κοινοβούλιο.
«Αυτό σημαίνει επίσης ότι θα δοθεί χρόνος στο Κοινοβούλιο να συζητήσει, να ελέγξει και να ψηφίσει για την τελική συμφωνία που θα πετύχουμε με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η συμφωνία αυτή θα ισχύσει μόνο εάν την εγκρίνει το κοινοβούλιο», πρόσθεσε ο βρετανός υπουργός.
Ο Davis δήλωσε ακόμη ότι η κυβέρνηση θα προσφέρει στο κοινοβούλιο την ευκαιρία να ψηφίσει «μια συμφωνία απόσυρσης και ένα νομοσχέδιο εφαρμογής» μόλις εξασφαλίσει μια συμφωνία για το Brexit με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την οποία και οι δύο πλευρές επιδιώκουν να πετύχουν μέχρι τα τέλη του επόμενου έτους.
«Αυτό επιβεβαιώνει ότι οι κύριες πολιτικές που καθορίζονται στη συμφωνία απόσυρσης (με την ΕΕ) θα εφαρμοστούν άμεσα στο βρετανικό δίκαιο μέσω μιας πρωτογενούς νομοθεσίας», δήλωσε.
Ο βρετανός υπουργός δήλωσε επίσης ότι οι ομάδες Brexit της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκονται σε διαρκή επαφή, ενώ τόνισε ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος ως προς τα δικαιώματα των πολιτών.
Ο ίδιος τόνισε πάντως ότι η πλευρά της ΕΕ στις συνομιλίες για το Brexit χρειάζεται φαντασία και ευελιξία.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης