Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Αυξημένο κατά 13% το ανεξόφλητο υπόλοιπο των τραπεζικών δανείων τον Οκτώβριο 2017

Κίνα: Αυξημένο κατά 13% το ανεξόφλητο υπόλοιπο των τραπεζικών δανείων τον Οκτώβριο 2017
Τα νέα δάνεια στις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις και κυβερνητικά ιδρύματα έφθασαν τα 214,2 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο, υποδηλώνοντας ζήτηση πιστώσεων από την πραγματική οικονομία
Το ανεξόφλητο υπόλοιπο των δανείων σε γιουάν στο τέλος Οκτωβρίου 2017 αυξήθηκε 13% σε ετήσια βάση στα 118,42 τρισ. γιουάν, ενώ οι κινεζικές τράπεζες χορήγησαν νέα δάνεια ύψους 663,2 δισ. γιουάν (περίπου 100 δισ. δολαρίων, όπως επίσης αυξήθηκε, η προσφορά χρήματος με ευρεία έννοια, όπως δείχνουν στοιχεία που ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα (PBOC).
Τα νέα δάνεια με νόμισμα αναφοράς το γιουάν αυξήθηκαν κατά 11,9 δισ. γιουάν τον Οκτώβριο σε σχέση με τον Σεπτέμβριο 2017, αναφέρεται στην ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της.
Η προσφορά χρήματος Μ2, που αποτελεί ένα ευρύτερο μέτρο της προσφοράς χρήματος και αφορά στη νομισματική κυκλοφορία και το σύνολο των καταθέσεων, αυξήθηκε 8,8% στο τέλος του Οκτωβρίου σε ετήσια βάση, κατά 2,8 ποσοστιαίες μονάδες λιγότερο από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
Η προσφορά χρήματος με στενή έννοια, Μ1, που αφορά στη νομισματική κυκλοφορία και τις καταθέσεις όψεως, αυξήθηκε κατά 13% σε ετήσια βάση στο τέλος Οκτωβρίου και ανήλθε σε 52,6 τρισ. γιουάν.
Τα νέα δάνεια στις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις και κυβερνητικά ιδρύματα έφθασαν τα 214,2 δισ. γιουάν τον Οκτώβριο, υποδηλώνοντας ζήτηση πιστώσεων από την πραγματική οικονομία.
Τα μεσοπρόθεσμα έως μακροπρόθεσμα δάνεια, που αποτελούνται κυρίως από προσωπικά στεγαστικά δάνεια, αυξήθηκαν 371 δισ. γιουάν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης