Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σταθεροποιητικές τάσεις στην ισοτιμία ευρώ/δολαρίου - Στα 1,1656 δολ. το κοινό νόμισμα

Σταθεροποιητικές τάσεις στην ισοτιμία ευρώ/δολαρίου - Στα 1,1656 δολ. το κοινό νόμισμα
Εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό και την ανάπτυξη στις ΗΠΑ, τα οποία θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της Κεντρικής Τράπεζας (Fed) στο μέτωπο των επιτοκίων, κινούνται αυτή την εβδομάδα οι επενδυτές
Σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζει σήμερα (13/11) η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου.
Το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα (στις 18:40 ώρα Ελλάδος) στα 1,1667 δολάρια, από το επίπεδο των 1,1665 δολαρίων που έκλεισε αργά το βράδυ της Παρασκευής (10/11), στην αγορά της Νέας Υόρκης.
Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1656 δολάρια.
Εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό και την ανάπτυξη στις ΗΠΑ, τα οποία θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της Κεντρικής Τράπεζας (Fed) στο μέτωπο των επιτοκίων, κινούνται αυτή την εβδομάδα οι επενδυτές.
Επίσης, με ενδιαφέρον αναμένονται τα στοιχεία για το ΑΕΠ στην Ευρωζώνη και κυρίως στην Γερμανία και Ιταλία, τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν εντός της εβδομάδας.
Εξάλλου, με ενδιαφέρον αναμένονται αύριο (14/11) η άτυπη Σύνοδος των διοικητών των μεγαλυτέρων Κεντρικών Τραπεζών του κόσμου.
Συγκεκριμένα, στη διάρκεια συνεδρίου που διοργανώνει στην Φρανκφούρτη η ΕΚΤ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μ. Draghi, η επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Janet Yellen, ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Mark Carney, ο ομόλογός του της Τράπεζας της Ιαπωνίας Haruhiko Kuroda, αναμένεται να μιλήσουν σχετικά με τις προκλήσεις της επικοινωνίας των κεντρικών τραπεζών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης