Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκτακτη διάσκεψη για το Ιράν ζήτησε η Σαουδική Αραβία από τον Αραβικό Σύνδεσμο - Στο «κόκκινο» η ένταση

Έκτακτη διάσκεψη για το Ιράν ζήτησε η Σαουδική Αραβία από τον Αραβικό Σύνδεσμο - Στο «κόκκινο» η ένταση
Το αίτημα του Ριάντ αναφέρει, πως η διάσκεψη ζητείται λόγω της εντονότερης παρέμβασης της Τεχεράνης στην περιοχή
Έκτακτη διάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών του Αραβικού Συνδέσμου για το θέμα του Ιράν ζήτησε σήμερα (12/11/2017) η Σαουδική Αραβία, όπως μετέδωσε το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ.
Το αίτημα του Ριάντ αναφέρει, πως η διάσκεψη ζητείται λόγω της εντονότερης παρέμβασης της Τεχεράνης στην περιοχή.
Η Σαουδική Αραβία ζήτησε την έκτακτη διάσκεψη μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού του Λιβάνου, Saad al Hariri, που έθεσε τη Βηρυτό στο επίκεντρο της αντιπαλότητας μεταξύ του σουνιτικού βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας και του Σιιτικού Ιράν ενώ ταυτόχρονα αύξησε τις περιφερειακές εντάσεις. 
Την ίδια ώρα, αν και οι ΗΠΑ παρέχουν την πλήρη υποστήριξή τους στη Σαουδική Αραβία ζητούν από το Ριάντ να υιοθετήσει μια πιο επιφυλακτική προσέγγιση στην περιφερειακή του διαμάχη με την Τεχεράνη.
Αν και ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald  Trump, ενδυνάμωσε τις σχέσεις της χώρας του με τους Σαουδάραβες και έχει δεσμευθεί να αναλάβει ισχυρή δράση για να αντιμετωπίσει το Ιράν, καλεί σε μετριοπαθέστερη στάση έναντι του Ιράν, καθώς η Ουάσινγκτον διατηρεί στρατεύματα σε Συρία και Ιράν ενώ ολόκληρη η περιοχή σπαράσσεται από αναταραχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης