Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Πολιτείες, επιχειρήσεις και Παν/μια στις ΗΠΑ στηρίζουν τη Συμφωνία για το Κλίμα και αντιτίθεται στον Trump

CNBC: Πολιτείες, επιχειρήσεις και Παν/μια στις ΗΠΑ στηρίζουν τη Συμφωνία για το Κλίμα και αντιτίθεται στον Trump
Πρόκειται για μια πανίσχυρη οικονομικά ομάδα η οποία εκτιμάται ότι είναι μεγαλύτερη από αυτήν της Γερμανίας και της Ιαπωνίας μαζί
Αμερικανικές Πολιτείες, επιχειρήσεις κολοσσοί και πανεπιστήμια ενώνουν τις δυνάμεις τους υπερασπιζόμενες τη συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα παρά την απόφαση του αμερικανού προέδρου να εγκαταλείψουν οι ΗΠΑ τη συμφωνία.
Σύμφωνα με το CNBC, πρόκειται για μια πανίσχυρη οικονομικά ομάδα η οποία εκτιμάται ότι είναι μεγαλύτερη από αυτήν της Γερμανίας και της Ιαπωνίας μαζί αν και δεν έχει τη δυνατότητα να πετύχει σημαντική μείωση των ρύπων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
«Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζει ο κόσμος ότι παρά την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να εγκαταλείψει τη Συμφωνία του Παρισιού, ο αμερικανικός λαός είναι αφοσιωμένος σε αυτό το στόχο και η Ουάσιγκτον δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να το εμποδίσει αυτό» τόνισε ο πρώην Δήμαρχος της Νέας Υόρκης Michael Bloomberg σε συνάντηση στη Βόννη της Γερμανίας.
Ανάμεσα στις Πολιτείες που παραμένουν πίστες στη Συμφωνία για το Κλίμα είναι και η Καλιφόρνια ο κυβερνήτης της οποίας Jerry Brown τόνισε:
«Στις ΗΠΑ έχουμε ομοσπονδιακό σύστημα που δίνει στις Πολιτείες αλλά και τις πόλεις μεγάλη δύναμη στη λήψη αποφάσεων και όταν οι Πολιτείες και οι πόλεις ενώσουν τις δυνάμεις τους μπορούμε να αλλάξουμε πολλά».
Η πανίσχυρη ομάδα αυτόαποκαλείται «Η υπόσχεση της Αμερικής» κι έχει ήδη λάβει μέτρα για τη μείωση των ρύπων ενώ παράλληλα ενημερώνει και προβάλλει τα οφέλη από τη μείωση τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης