Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ: Ιρανικός ο πύραυλος που στόχευε το Ριάντ - Τύμπανα πολέμου στη Μ. Ανατολή

Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ: Ιρανικός ο πύραυλος που στόχευε το Ριάντ -  Τύμπανα πολέμου στη Μ. Ανατολή
Το υπουργείο Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε ότι οι ερευνητές που εξετάζουν τα απομεινάρια της ρουκέτας βρήκαν αποδεικτικά στοιχεία που αποδεικνύουν το ρόλο του ιρανικού καθεστώτος στην κατασκευή της
Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ όπως αναφέρει το AP ανακοίνωσε ότι "ο βαλλιστικός πυραύλος που πυροδοτήθηκε από τους αντάρτες στην Υεμένη και στόχευε το Ριάντ, ήταν από το Ιράν και έφερε ιρανικά σημάδια".
Ο γενικός διοικητής της κεντρικής διοίκησης της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ από το Κατάρ Jeffrey L. Harrigian, αρνήθηκε να προσφέρει συγκεκριμένες πληροφορίες για το είδος του πυραύλου.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε ότι οι ερευνητές που εξετάζουν τα απομεινάρια της ρουκέτας βρήκαν αποδεικτικά στοιχεία που αποδεικνύουν "το ρόλο του ιρανικού καθεστώτος στην κατασκευή της".
Η αμερικανίδα πρεσβευτής στα  Ηνωμένα Έθνη  Nikki Haley, δήλωσε ότι η εκτόξευση του Ιουλίου ήταν ένας ιρανικός πύραυλος Qiam-1 τύπου Scud μικρής εμβέλειας που τροφοδοτείται με υγρό.
Το Ιράν χρησιμοποίησε πύραυλο Qiam-1 για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2017, όταν στόχευε μαχητές του ISIS στη Συρία για αντίποινα από τις δίδυμες  επιθέσεις στην Τεχεράνη.
Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα η αμερικανίδα πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη Nikki Haley δήλωσε ότι "οι πληροφορίες που εξέδωσε η Σαουδική Αραβία έδειξαν ότι ο πυραύλος που εκτοξεύτηκε τον Ιούλιο ήταν ιρανικός τύπου Qiam, τον οποίο περιέγραψε ως" είδος όπλου που δεν υπήρχε στην Υεμένη πριν από το ξέσπασμα του πολέμου".
Η Nikki Haley είπε ότι με την παράδοση όπλων στους Χούτι, η Ισλαμική Επαναστατική Φρουρά του Ιράν παραβίασε δύο ψηφίσματα του ΟΗΕ για την Υεμένη και το Ιράν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης