Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες στις ευρωαγορές, στον απόηχο αποτελεσμάτων - Η χειρότερη εβδομάδα από τον Αύγουστο 2017

Απώλειες στις ευρωαγορές, στον απόηχο αποτελεσμάτων - Η χειρότερη εβδομάδα από τον Αύγουστο 2017
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,4% χαμηλότερα, ενώ στο σύνολο της εβδομάδας κατέγραψε απώλειες 1,9% 
Με απώλειες έκλεισαν σήμερα (10/11/2017) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καταγράφοντας μάλιστα τη χειρότερη εβδομάδα των τριών τελευταίων μηνών, καθώς μια επιβράδυνση στην κερδοφορία των ευρωπαϊκών εταιρειών οδήγησε τους επενδυτές σε ρευστοποίηση κερδών.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,4% χαμηλότερα, στις 388,7 μονάδες, καθώς δέχτηκε πιέσεις από τον κλάδο της βιομηχανίας, μία ημέρα αφότου ο τελευταίος υπέστη τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τα τέλη του Ιουνίου του 2017.
Ο δείκτης κατέγραψε απώλειες 1,9% στο σύνολο της εβδομάδας - η μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τα μέσα του Αυγούστου του 2017 - παραμένοντας, ωστόσο, κατά 7,5% υψηλότερα από την αρχή του έτους.
Στη Φρανκφούρτη, ο DAX υποχώρησε κατά 0,42%, στις 13.127,47 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο κατέγραψε απώλειες 0,68% και έκλεισε στις 7.432,99 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε κατά 0,50% χαμηλότερα, στις 5.380,72 μονάδες.



Η μετοχή της Leonardo ήταν η μεγαλύτερη χαμένη της σημερινής συνεδρίασης, καταγράφοντας «βουτιά» 21,6%, καθώς η ιταλική εταιρεία αμυντικών εξοπλισμών μείωσε τους στόχους της για το 2017, πυροδοτώντας μια σειρά από υποβαθμίσεις.
Η JP Morgan υποβάθμισε τη σύστασή της για τη μετοχή σε «neutral» από «overweight», προβλέποντας μια περίοδο αβεβαιότητας για την εταιρεία.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Deutsche Bank, η αύξηση των κερδών ανά μετοχή για τις εταιρείες του δείκτη Stoxx 600 επιβραδύνθηκε στο 7,6% στο γ’ τρίμηνο του 2017, μετά τα διψήφια ποσοστά αύξησης στα δύο προηγούμενα τρίμηνα.
Οι μετοχές της Burberry διολίσθησαν και πάλι σήμερα, κλείνοντας με απώλειες άνω του 2%, ακολουθώντας μια σειρά από υποβαθμίσεις στις τιμές - στόχους από τις Deutsche Bank, Credit Suisse και JPMorgan, μεταξύ άλλων, μετά την προειδοποίηση της εταιρείας πολυτελών αγαθών ότι οι πωλήσεις της θα μπορούσαν να παραμείνουν στάσιμες κατά τη διάρκεια των δύο επόμενων ετών.
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, η βιομηχανική παραγωγή στη Γαλλία κατέγραψε ανάκαμψη, σε μηνιαία βάση, τον Σεπτέμβριο του 2017, μετά την απροσδόκητη πτώση που καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα.
Ειδικότερα, η συνολική παραγωγή του βιομηχανικού κλάδου ενισχύθηκε κατά 0,6% σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2017, όταν είχε σημειωθεί πτώση της τάξεως του 0,2%, με τα αποτελέσματα να επιβεβαιώνουν τις προσδοκίες των αναλυτών.
Στη Βρετανία, την ισχυρότερη πτώση των τελευταίων πέντε ετών κατέγραψε η κατασκευαστική παραγωγή στη Βρετανία κατά το γ’ τρίμηνο του 2017, κυρίως λόγω της πτώσης των εμπορικών εργασιών και των επισκευών κατοικιών.
Ειδικότερα, η παραγωγή του κατασκευαστικού κλάδου υποχώρησε κατά 0,9% για την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, με τη μείωση του κλάδου να ξεπερνάει τις εκτιμήσεις των αναλυτών, που ανέμεναν πτώση 0,7%.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης