Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα έσοδα της Nvidia από τα προϊόντα για την κρυπτογράφηση νομισμάτων, μειώθηκαν στο 50% το γ΄ 3μηνο του 2017

Τα έσοδα της Nvidia από τα προϊόντα για την κρυπτογράφηση νομισμάτων, μειώθηκαν στο 50% το γ΄ 3μηνο του 2017
Τα τσιπ της Nvidia έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα αποδοτικά στην «εξόρυξη» ψηφιακών νομισμάτων (η διαδικασία επεξεργασίας συναλλαγών) όπως το bitcoin και το ethereum
Τα έσοδα από προϊόντα που σχετίζονται με την κρυπτογράφηση νομισμάτων για την Nvidia, μειώθηκαν περισσότερο από το 50%, στα 70 εκατ. δολάρια το γ΄ 3μηνο του 2017, από τα 150 εκατ. δολάρια το αντίστοιχο διάστημα του 2016, όπως δήλωσε η Nvidia.
Τα τσιπ της Nvidia έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα αποδοτικά στην «εξόρυξη» ψηφιακών νομισμάτων (η διαδικασία επεξεργασίας συναλλαγών) όπως το bitcoin και το ethereum, αλλά φαίνεται ότι η αγορά αντιμετωπίζει κάποια επιβράδυνση.
Τα κρυπτονομίσματα έχουν δώσει μεγάλη ώθηση στις μονάδες επεξεργασίας γραφικών (GPU) της Nvidia, οι οποίες λειτουργούν σε πολύ υψηλό επίπεδο σε παιχνίδια και στις μηχανές εκμάθησης.
Οι μονάδες GPU χρησιμοποιούνται από τους miners (εκείνοι που επεξεργάζονται τις συναλλαγές) των ψηφιακών νομισμάτων, για την εκτέλεση των εξελιγμένων εργασιών που απαιτούνται για τη συσσώρευση των νομισμάτων.
"Τα κρυπτονομίσματα είναι ένας κλάδος μικρός ακόμα για εμάς, αλλά πιστεύω ότι η κρυπτογράφηση θα βρίσκεται στο επίκεντρο για αρκετό καιρό", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Nvidia, Jensen Huang, στην ανακοίνωση των κερδών.
Η AMD, η οποία ανταγωνίζεται τη Nvidia στην αγορά GPU, έχει προειδοποιήσει τους επενδυτές για την επιβράδυνση της ανάπτυξης.
Η διευθύνων σύμβουλος της Lisa Su δήλωσε τον Οκτώβριο 2017 ότι η εταιρεία αναμένει "κάποια εξομάλυνση της ζήτησης για τα κρυπτονομίσματα".
Ο Huang δηλώνει αισιόδοξος για το μέλλον των GPU της Nvidia στην αγορά κρυπτογράφησης, καθώς εμφανίζονται συνέχεια νέα εικονικά νομίσματα.
"Η ιδανική πλατφόρμα για τα νέα αναδυόμενα ψηφιακά νομίσματα αποδεικνύεται ότι είναι μία GPU CUDA (μονάδα επεξεργασίας γραφικών της Nvidia)", ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης