Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tillerson (Αμερικανός ΥΠΕΞ): Εφικτές οι συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Β. Κορέας - Υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας

Tillerson (Αμερικανός ΥΠΕΞ): Εφικτές οι συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Β. Κορέας - Υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ τόνισε ότι η Ουάσινγκτον δεν θα απειλούσε τον Kim Jong Un εάν εγκατέλειπε τα πυρηνικά του όπλα
Την πεποίθησή του ότι οι ΗΠΑ με τη Βόρεια Κορέα μπορούν να συμφωνήσουν στη διεξαγωγή συνομιλιών εξέφρασε σήμερα (10/11) ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Rex Tillerson, διευρκινίζοντας ότι οι σχετικές συνομιλίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν πρόδρομος των επίσημων διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Ειδικότερα, μιλώντας ενώπιω δημοσιογράφων στο Βιετνάμ, ο Tillerson δήλωσε ότι «εν τέλει, θα έρθει μία από αυτές τις μέρες όπου και οι δύο πλευρές θα θεωρήσουν ότι είναι μία καλή στιγμή να πραγματοποιηθεί μία πρώτη συζήτηση», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν κάνει λόγο για έναρξη των διαπραγματεύσεων, αλλά για την πραγματοποίησης ενός πρώτου διαλόγου.
«Μπορώ να οραματιστώ τις ΗΠΑ και τη Βόρεια Κορέα να συμφωνούν στη διεξαγωγή συνομιλιών», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Tillerson, διευκρινίζοντας ότι δε θέλει να παρερμηνεύσει την αποχή δύο μηνών από πλευράς Πιονγιάνγκ από την τελευταία πυραυλική εκτόξευση.
«Θα αναζητούσα μία σχετική περίοδο ηρεμίας και μία ένδειξη από τον ίδιο τον Kim Jong Un ότι θα ήθελε να υπάρξει κάποιο είδος συνάντησης», υπογράμμισε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι η Ουάσινγκτον διαθέστει «δύο με τρία κανάλια» μέσω από τα οποία μπορεί να στείλει μηνύματα στην Πιονγιάνγκ και να λάβει κάποια απάντηση.
Παράλληλα, διευρκίνησε ότι οι ΗΠΑ δε θα απειλούσαν τον Kim Jong Un εάν εγκατέλειπε τα πυρηνικά του όπλα, δηλώνοντας ότι «εάν οι βορειοκορεάτες θέλουν να ζήσουν υπό δικτατορικό καθεσώς, ας είναι έτσι, αλλά όταν παίρνει πυρηνικά όπλα, τότε τα πράγματα αλλάζουν για όλους».
Σημειώνεται ότι η τελευταία εκτόξευση που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα ήταν στις 15 Σεπτεμβρίου, όταν η χώρα εκτόξευσε τον δεύτερο πύραυλό της πάνω από την Ιαπωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης