Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Το ΑfD ζητά τον επαναπατρισμό 500.000 Σύρων προσφύγων

Γερμανία: Το ΑfD ζητά τον επαναπατρισμό 500.000 Σύρων προσφύγων
Στην πρότασή του, το AfD δήλωσε ότι η νέα γερμανική κυβέρνηση πρέπει να ξεκινήσει αμέσως συνομιλίες με τις αρχές της Συρίας, σχετικά με την συμφωνία επαναπατρισμού των προσφύγων
Τον επαναπατρισμό μισού εκατομμυρίου Σύρων προσφύγων που ζουν στη Γερμανία, ζήτησε το ακροδεξιό κόμμα Alternative for Germany (ΑfD) την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017, λέγοντας ότι ο πόλεμος είχε σχεδόν τελειώσει και πως ο πρόεδρος Bashar al-Assad κάλεσε τους πρόσφυγες να επιστρέψουν στη χώρα τους.
Νωρίτερα την Πέμπτη, ο στρατός της Συρίας δήλωσε τη νίκη επί του Ισλαμικού Κράτους, λέγοντας ότι η σύλληψή του στην τελευταία πόλη των τζιχαντιστών στη χώρα, σηματοδότησε την κατάρρευση της τριετούς, σκληρής βασιλείας τους στην περιοχή.
Οι μάχες συνεχίζονται σε πολλούς τομείς, όπως αναφέρουν τα Ηνωμένα Έθνη, σε έναν περίπλοκο εμφύλιο πόλεμο όπου εκατομμύρια άνθρωποι σκοτώθηκαν ή αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, σε γειτονικές χώρες ή στην Ευρώπη.
Η πρόταση του AfD για επαναπατρισμό των Σύρων προσφύγων είναι η πρώτη από τη στιγμή που εισήλθε στο κατώτερο κοινοβούλιο της Γερμανίας, στις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2017.
Είναι το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα στη νέα Bundestag, αλλά η πρόταση είναι πολύ απίθανο να πάρει έγκριση από τα άλλα κόμματα, συμπεριλαμβανομένων των συντηρητικών της καγκελαρίου Angela Merkel, του μεγαλύτερου κόμματος, που αρνήθηκε να συνεργαστεί με το AfD.
Στην πρότασή του, το AfD δήλωσε ότι η νέα γερμανική κυβέρνηση πρέπει να ξεκινήσει αμέσως συνομιλίες με τις αρχές της Συρίας, σχετικά με την συμφωνία επαναπατρισμού των προσφύγων.
"Η συμφωνία αυτή θα πρέπει να διασφαλίσει ότι οι επαναπατριζόμενοι θα γίνουν δεκτοί στη Συρία και θα φιλοξενηθούν μόνο σε ασφαλείς περιοχές", δήλωσε το ΑfD.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης