Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σαουδική Αραβία: Πάνω από 200 συλλήψεις στις επιχειρήσεις κατά της διαφθοράς - Ανακαλύφθηκε υπεξαίρεση 100 δισ. δολαρίων

Σαουδική Αραβία: Πάνω από 200 συλλήψεις στις επιχειρήσεις κατά της διαφθοράς - Ανακαλύφθηκε υπεξαίρεση 100 δισ. δολαρίων
Ο γενικός εισαγγελέας επανέλαβε τις δηλώσεις που έχουν κάνει άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι ότι οι εμπορικές δραστηριότητες δεν έχουν επηρεαστεί από το κύμα διώξεων και ότι μονάχα προσωπικοί τραπεζικοί λογαριασμοί έχουν "παγώσει", όχι εταιρικοί
Περισσότεροι από 200 άνθρωποι συνελήφθησαν στη Σαουδική Αραβία στο πλαίσιο των άνευ προηγουμένου διώξεων για την καταπολέμηση της διαφθοράς που ξεκίνησαν πρόσφατα στο βασίλειο με τις αρχές να βάζουν στο στόχαστρό τους πρίγκιπες και υπουργούς, επισημαίνεται σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε ο γενικός εισαγγελέας της χώρας.
Όπως προκύπτει, τα χρήματα που υπεξαιρέθηκαν ανέρχονται στο πόσο των 100 δισ. δολαρίων σε διάστημα δεκάδων ετών.
«Βάσει της έρευνάς μας τα τελευταία τρία χρόνια, υπολογίζουμε ότι τουλάχιστον 100 δισ. δολάρια υπεξαιρέθηκαν μέσω συστηματικής διαφθοράς και κατάχρησης για αρκετές δεκαετίες» τόνισε ο σεΐχης S. al Mojeb.
Σύμφωνα με τον ίδιο, 208 άνθρωποι συνελήφθησαν κι ανακρίθηκαν, οι επτά εξ αυτών αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος τους.
Ο γενικός εισαγγελέας επανέλαβε τις δηλώσεις που έχουν κάνει άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι ότι οι εμπορικές δραστηριότητες δεν έχουν επηρεαστεί από το κύμα διώξεων και ότι μονάχα προσωπικοί τραπεζικοί λογαριασμοί έχουν "παγώσει", όχι εταιρικοί.
«Οι εταιρείες και οι τράπεζες μπορούν ελεύθερα να συνεχίσουν τις συναλλαγές τους, ως συνήθως».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης