Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tillerson (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Οι κυρώσεις κατά της Β. Κορέας έχουν επηρεάσει την οικονομία της

Tillerson (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Οι κυρώσεις κατά της Β. Κορέας έχουν επηρεάσει την οικονομία της
Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Κίνα έχουν κοινές απόψεις σε ότι αφορά τη ζήτημα της Πιονγιάνγκ
Τη θέση ότι τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Κίνα έρχουν αρχίσει να βλέπουν ορισμένα σημάδια ότι η οικονομία της Βόρειας Κορέας έχει επηρεαστεί από τις διεθνείς κυρώσεις, διατύπωσε σήμερα (9/11) οι αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Rex Tillerson, μία μέρα μετά τη συνάντηση των προέδρων των δύο χωρών, Donald Trump και Xi Jinping στο Πεκίνο.
Ειδικότερα, ο Tillerson δήλωσε για τις κυρώσεις ότι «έχουν δημιουργίζει ορισμένες πιέσεις στην οικονομία της Βόρειας Κορέας», προσθέτοντας ότι «η κινεζική πλευρά έχει μοιραστεί μαζί μας ορισμένα από αυτά τα σημάδια».
Σημειώνεται ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο η Κίνα υπέγραψε το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο επέβαλε νέες κυρώσεις εναντίον του καθεστώτος της Πιονγιάνγκ, με την επίσκεψη του Trump στο Πεκίνο να στοχεύει κυρίως στην αύξηση των πιέσεων της Κίνας απέναντι στη Βόρεια Κορέα.
Μάλιστα, ο Tillerson υπογράμμισε, μετά τη συνάντηση που είχε με κινέζους αξιωματούχους ότι «δεν υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ μας στο ζήτημα της Βόρειας Κορέας», παραδεχόμενος ωστόσο ότι υπάρχουν ορισμένες διαστάσεις απόψεων ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης του θέματος.
Σύμφωνα με τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, ο Trump θεωρεί ότι η Κίνα είναι ένας «πολύ ισχυρός γείτονας» της Βόρειας Κορέας και ότι μπορεί να λύσει το θέμα μέσω αυτής της θέσης.
Ο Trump και ο Xi είχαν μία ιδιαίτερα λεπτομερή ανταλλαγή απόψεων για τη Βόρεια Κορέα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του αμερικανού προέδρου στο Πεκίνο, σύμφωνα με τον Tillerson, ο οποίος χαρακτήρισε τις σχετικές συνομιλίες ως «ειλικρινείς, ανοιχτές και παραγωγικές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης