Τελευταία Νέα
Διεθνή

Emirates: Υπερδιπλασιάστηκαν τα κέρδη για το α΄ 6μηνο του 2017, στα 452 εκατ. δολ.

tags :
Emirates: Υπερδιπλασιάστηκαν τα κέρδη για το α΄ 6μηνο του 2017, στα 452 εκατ. δολ.
Τα έσοδα της αεροπορικής εταιρείας αυξήθηκαν κατά +6% στα 12,1 δισ. δολ.
Υπερδιπλασιάστηκαν τα καθαρά κέρδη της Emirates Airline για το πρώτο εξάμηνο του οικονομικού της έτους, δεχόμενα ώθηση από τις ευνοϊκές συναλλαγματικές ισοτιμίες και τους αυξανόμενους αριθμούς επιβατών, προειδοποιώντας ωστόσο ότι τα περιθώρια κέρδους παραμένουν υπό πίεση.
Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη για την εξάμηνη περίοδο που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2017 διαμορφώθηκαν στα 452 εκατ. δολ. όντας αυξημένα κατά +111% από τα 214 εκατ. δολ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Παράλληλα, τα έσοδα της αεροπορικής εταιρείας που εδρεύει στο Ντουμπάι αυξήθηκαν κατά +6% στα 12,1 δισ. δολ.
Σημειώνεται ότι η αύξηση των κερδών έρχεται σε μία χρονική περίοδο που τόσο η Emirates όσο και άλλες αεροπορικές εταιρείες της Μέσης Ανατολής αντιμετωπίζουν διάφορεα αναταραχές από μία σειρά παραγώντων, μεταξύ των όποιων ένα ευθραυστο οικονομικό και γεωπολιτικό περιβάλλον, καθώς και ο έντονος ανταγωνισμός.
«Τα περιθώρια κέρδους μας συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν έντονες πιέσεις από τον αυξημένο ανταγωνισμό, οι τιμές του πετρελαίου έχουν αυξηθεί και εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε αδύναμες οικονομικές καταστάσεις και αβέβαιες πολιτικές πραγματικότητες σε πολλά μέρη του κόσμου», τόνισε ο πρόεδρος της Emirates, Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης