Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τον διορισμό Powell στη Fed θα εγκρίνει στις 28/11 η Επιτροπή Τραπεζικών Υποθέσεων της Γερουσίας

Τον διορισμό Powell στη Fed θα εγκρίνει στις 28/11 η Επιτροπή Τραπεζικών Υποθέσεων της Γερουσίας
Ο Powell εξασφάλισε πολύ γρήγορα την υποστήριξη ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών
Την 28η Νοεμβρίου 2017 θα συνεδριάσει η Επιτροπή Τραπεζικών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας για να επικυρώσει, όπως αναμένεται, τον διορισμό του Jerome Powell, τον οποίο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump έχρισε ως επόμενο πρόεδρο της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας (Federal Reserve), όπως αναφέρει ανακοίνωσή της.
Η κίνηση του ρεπουμπλικάνου προέδρου σηματοδότησε μια ρήξη με τον άγραφο κανόνα ότι ο πρόεδρος του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος των ΗΠΑ παραμένει στο αξίωμα για δύο τετραετείς θητείες, κάτι που ο Trump αρνήθηκε να επιτρέψει στην Janet Yellet, σχολιάζει το Reuters.
Σήμανε όμως παράλληλα τη συνέχιση της προσεκτικής νομισματικής πολιτικής της, αφού ο Πάουελ θεωρείται ότι έχει την ίδια προσέγγιση.
Ο Powell εξασφάλισε πολύ γρήγορα την υποστήριξη ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών και αναμένεται να συνεχίσει τη διαδικασία σταδιακής ανόδου των επιτοκίων, μια πολιτική που άρχισε να εφαρμόζει η Γέλεν στα τέλη του 2015, και σταδιακής συρρίκνωσης του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης και του ισολογισμού της Fed, ο οποίος ανέρχεται σε 4,5 δισεκ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης