Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο εταιρικών αποτελεσμάτων

Μεικτά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο εταιρικών αποτελεσμάτων
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,05% χαμηλότερα, στις 394,45 μονάδες
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα (08/11/2017) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να αξιολογούν τα τελευταία εταιρικά αποτελέσματα για το γ’ τρίμηνο του 2017.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,05% χαμηλότερα, στις 394,45 μονάδες, με τους κλάδους να δείχνουν σε αντίθετες κατευθύνσεις.
Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,22%, στις 5.729,72 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX έκλεισε με οριακά κέρδη 0,02%, στις 13.382,42 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε κατά 0,17% χαμηλότερα, στις 5.471,43 μονάδες.
Στο Μιλάνο, ο FTSE MIB υποχώρησε κατά 0,57%, στις 22.831,30 μονάδες, στην «σκιά» της κόντρας με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) για τις αλλαγές στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (NPLs).



Οι τραπεζικές μετοχές σημείωσαν μεταξύ των χειρότερων επιδόσεων, εν μέσω αμφιβολιών γύρω από τη φορολογική μεταρρύθμιση των ΗΠΑ.
Η μετοχή της Credit Agricole κατέγραψε απώλειες άνω του 3%, καθώς η γαλλική τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη κατώτερα των προσδοκιών.
Την ίδια ώρα, κατέρρευσε η μετοχή της ιταλικής τράπεζας Credito Valtellinese (Creval) συμπαρασύροντας τον κλάδο, εν μέσω των ανησυχιών για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ιταλικές τράπεζες με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (NPLs), μετά την κίνηση της τράπεζας να προχωρήσει σε άντληση μετρητών.
Η μετοχή της Creval σημείωσε πτώση 30%, μετά την ανακοίνωση της έκδοσης των μετοχών.
Η μετοχή της Banco BPM, της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας της Ιταλίας, σημείωσε «βουτιά» 7,5%, μετά την αναστολή διαπραγμάτευσής της νωρίτερα σήμερα, ενώ η η μετοχή της BPER Banca κατέγραψε απώλειες 4,4%.
Ο ευρωπαϊκός κλάδος αυτοκινήτων κατέγραψε απώλειες 1,31%, στον απόηχο των σχεδίων της ΕΕ να προωθήσει σκληρότερους στόχους για τις εκπομπές ρύπων.
Η μετοχή της Marks & Spencer έκλεισε με κέρδη 1,6%, στον απόηχο ελαφρώς καλύτερων των προσδοκιών αποτελεσμάτων για το γ’ τρίμηνο του 2017, η Ahold Delhaize «εκτοξεύτηκε» κατά 5,1%, μετά τα επίσης καλύτερα τριμηνιαία κέρδη, ενώ η Carrefour σημείωσε «άλμα» 3,2%.
Ωστόσο, η μετοχή που κατέγραψε την καλύτερη επίδοση ήταν η Ubisoft, η οποία ενισχύθηκε περισσότερο από 9%,
καθώς ανέφερε πωλήσεις άνω των προσδοκιών για το β’ τρίμηνο χρήσης.
Η μετοχή της ABN AMRO υποχώρησε κατά 3,5%, παρά το γεγονός ότι η ολλανδική τράπεζα ανέφερε μια αύξηση 11% στα κέρδη γ’ τριμήνου.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης