Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές στη Wall Street, στην 1η επέτειο της εκλογής Trump - Aποτελέσματα στο επίκεντρο

Οριακές μεταβολές στη Wall Street, στην 1η επέτειο της εκλογής Trump - Aποτελέσματα στο επίκεντρο
Οι επενδυτές αξιολογούν τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης των ΗΠΑ από τον Donald Trump
Με οριακές απώλειες άνοιξε σήμερα (08/11/2017) η Wall Street, με τους επενδυτές να αξιολογούν τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης των ΗΠΑ από τον Donald Trump, ενώ το κλίμα επιβάρυναν και ορισμένα απογοητευτικά εταιρικά αποτελέσματα.
Περί τις 16:35, ο Dow Jones Industrial average, που χθες έκλεισε σε νέο ιστορικό υψηλό, υποχωρούσε κατά 0,2%, στις 23.522,26 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε απώλειες 0,2% και κινείτο στις 2.587,02 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,1% χαμηλότερα, στις 6.759,96 μονάδες.



Από την ημέρα της εκλογής του Trump, οι τρεις μεγάλοι δείκτες της Wall έχουν ενισχυθεί περισσότερο από 20%, ενώ κατέρριψαν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, καθώς αυξήθηκαν οι προσδοκίες για τη φορολογική μεταρρύθμιση, που ενίσχυσαν το επενδυτικό κλίμα.
Στους μεγαλύτερους κερδισμένους από τις 8 Νοεμβρίου 2016 συμπεριλαμβάνονται οι κλάδοι αεροναυπηγικής και άμυνας, καθώς και της τεχνολογίας, έχοντας σημειώσει κέρδη περίπου 40%.
Το ράλι που σημειώθηκε μετά την εκλογή Trump συνδυάστηκε επίσης με πολύ χαμηλή μεταβλητότητα.
Την περασμένη εβδομάδα, ο δείκτης μεταβλητότητας ή φόβου (VIX) έπεσε για πρώτη φορά κάτω από τις 9 μονάδες.
Ωστόσο, ορισμένα απογοητευτικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν αυτή την εβδομάδα βάρυναν σήμερα το επενδυτικό κλίμα.
Η μετοχή της Snap καταγράφει βουτιά άνω του 11%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε χθες ζημίες 443 εκατ. ή 0,14 δολαρίων ανά μετοχή, από ζημίες 124,9 εκατ. ή 0,15 δολαρίων ένα χρόνο νωρίτερα και έναντι των εκτιμήσεων για απώλειες 0,14 δολαρίων ανά μετοχή.
Επίσης, αρνητικά για τη μετοχή της εταιρείας της δημοφιλούς εφαρμογής Snapchat συνέβαλε η είδηση για την εξαγορά του 12% της από την κινεζική εταιρεία WeChat, η οποία ανήκει στον τεχνολογικό όμιλο Tencent.
Ωστόσο, η τρέχουσα περίοδος δημοσίευσης αποτελεσμάτων ήταν αρκετά ισχυρή.
Με το 87% των εταιρειών του S&P 500 να έχουν αναφέρει αποτελέσματα για το γ’ τρίμηνο του 2017, τα κέρδη παρουσιάζουν αύξηση 6,4% σε ετήσια βάση, με το 74% να έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες της Wall Street, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης