Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street, εν μέσω πιέσεων από τις τράπεζες - Νέο ρεκόρ για τον Dow Jones

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street, εν μέσω πιέσεων από τις τράπεζες - Νέο ρεκόρ για τον Dow Jones
Οι τραπεζικές μετοχές δέχτηκαν πιέσεις, καθώς οι επενδυτές αναμένουν λεπτομέρειες για το φορολογικό νομοσχέδιο των Ρεπουμπλικάνων
Με μεικτά πρόσημα έκλεισε σήμερα (07/11/2017) η Wall Street, με τον Dow Jones να τερματίζει σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα, αν και οι δείκτες δέχτηκαν πιέσεις από τον τραπεζικό κλάδο.
Ο Dow Jones Industrial average ενισχύθηκε κατά 0,04%, στις 23.557,23 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 0,02% και έκλεισε στις 2.590,64 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε κατά 0,27% χαμηλότερα, στις 6.767,78 μονάδες.
Ο δείκτης περιφερειακών τραπεζών SPDR S&P Regional Banking ETF υποχώρησε κατά 2,7%, καθώς οι επενδυτές αναμένουν λεπτομέρειες για το φορολογικό νομοσχέδιο των Ρεπουμπλικάνων, με τις Zions Bancorp και Regions Financial να σημειώνουν πτώση 3,4% και 2,6% αντίστοιχα.
Οι μεγαλύτερες τράπεζες δεν έμειναν αλώβητες από τις πιέσεις στον κλάδο, με τις Wells Fargo και J.P. Morgan Chase να υποχωρούν κατά 2% και τη Citigroup να σημειώνει πτώση 1,5%.
Μεταξύ των εταιρειών του Dow Jones, η μετοχή της Goldman Sachs υποχώρησε κατά 1,5%.
Την ίδια ώρα, η μετοχή της Disney έκλεισε κατά 1% υψηλότερα, στον απόηχο της χθεσινής είδησης ότι η εταιρεία εξετάζει την αγορά πλειοψηφικού μεριδίου της 21st Century.






Καθώς η περίοδος δημοσίευσης εταιρικών αποτελεσμάτων για το γ’ τρίμηνο του 2017 πλησιάζει στο τέλος της, οι επενδυτές δείχνουν να αναζητούν νέους καταλύτες.
Μέχρι σήμερα, σχεδόν το 85% των εταιρειών του S&P 500 έχουν δημοσιεύσει αποτελέσματα, με το 74% αυτών να έχουν αναφέρει κέρδη καλύτερα των προσδοκιών της αγοράς, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.
Η μετοχή της Valeant Pharmaceuticals International σημείωσε «άλμα» 16,6%, στον απόηχο των καλύτερων από ό,τι αναμενόταν κερδών για το γ’ τρίμηνο του 2017, αν και η εταιρεία υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της για το σύνολο του 2017.
Σημειώνεται ότι οι τρεις δείκτες έκλεισαν χθες (06/11) σε ιστορικά υψηλά.
Οι αμερικανικές μετοχές έχουν λάβει φέτος ισχυρή ώθηση από τα ισχυρά εταιρικά κέρδη, τα βελτιωμένα οικονομικά μεγέθη και την προοπτική της φορολογικής μεταρρύθμισης στις ΗΠΑ.
Στο α’ και το β’ τρίμηνο του 2017, τα κέρδη των εταιρειών του S&P 500 αυξήθηκαν κατά 15,5% και 10,8% αντίστοιχα, ενώ σύμφωνα με τη FactSet, τα κέρδη γ’ τριμήνου αυξήθηκαν κατά 6,3% σε ετήσια βάση.
Την ίδια ώρα, στο επίκεντρο της προσοχής βρίσκεται η επίσκεψη του Trump στη Νότια Κορέα, από όπου ο αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι έχει έρθει η ώρα για αποφασιστική δράση κατά της Βόρειας Κορέας, αναφέροντας πως οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να κάνουν χρήση της στρατιωτικής τους δύναμης εάν χρειαστεί να υπερασπιστούν την ίδια και τους συμμάχους.
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, κοντά στα ιστορικά υψηλά παρέμειναν τα ανοίγματα θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ, καταγράφοντας τον Σεπτέμβριο του 2017 οριακή αύξηση, στα 6,09 εκατ.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, το πετρέλαιο ανέκοψε το 3ήμερο ανοδικό του σερί, υποχωρώντας κατά 0,3%, στα 57,20 δολ. ανά βαρέλι, με τα «βλέμματα» των επενδυτών να είναι στραμμένα στα προκαταρκτικά στοιχεία για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, που αναμένεται να δημοσιεύσει αργά σήμερα το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου.

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Dow Jones:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του S&P 500:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Nasdaq:

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης