Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο οργανισμός Sky μπορεί να κλείσει το Sky News εάν η εξαγορά της Fox δεν ολοκληρωθεί

Ο οργανισμός Sky μπορεί να κλείσει το Sky News εάν η εξαγορά της Fox δεν ολοκληρωθεί
Οι μετοχές του Sky υποχώρησαν 1%, όταν το CNBC ανέφερε ότι η Fox είχε πρόσφατα συνομιλίες για την πώληση κάποιων κινηματογραφικών και τηλεοπτικών περιουσιακών στοιχείων στη Walt Disney
Ο βρετανικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός Sky δήλωσε ότι μπορεί να κλείσει το Sky News, εάν αποδειχθεί ότι η ιδιοκτησία του παρεμποδίζει την εξαγορά 11,7 δισ. λιρών της εταιρίας, από την Twenty-First Century Fox του Rupert Murdoch.
Η προσφορά της Fox για την απόκτηση του 61% του Sky, διερευνάται από την Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών (CMA) της Βρετανίας, η οποία εξετάζει εάν η εξαγορά θα είχε δυσμενείς επιπτώσεις στον πλουραρισμό της χώρας, στην ιδιοκτησία των μέσων και στα πρότυπα ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών.
Η ελεγχόμενη από τον Murdoch News κατέχει επίσης τις εφημερίδες The Times και The Sun στη Βρετανία.
Σε μια αναφορά που υποβλήθηκε στην CMA τον περασμένο μήνα, αλλά δημοσιεύθηκε από την ρυθμιστική αρχή την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017, ο Sky δήλωσε ότι "θα ζητηθεί πιθανώς να επανεξετάσει τη θέση του" σε περίπτωση που το κανάλι Sky News στην παρούσα μορφή παρεμποδίσει αδικαιολόγητα τη συγχώνευση και / ή άλλες διαθέσιμες εταιρικές ευκαιρίες, σε σχέση με την ευρύτερη επιχείρηση του Sky".
Ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός δήλωσε:
"Η CMA δεν πρέπει στην εκτίμησή της να υπολογίσει απλώς τη "συνεχιζόμενη παροχή ενημέρωσης του Sky News" και την τρέχουσα συμβολή του στην πολυφωνία της ενημέρωσης.
Η προσπάθεια της Fox για πλήρη έλεγχο του Sky έχει συναντήσει μια σειρά εμποδίων, όπως η έρευνα της CMA και η αντίθεση ορισμένων πολιτικών.
Οι μετοχές του Sky υποχώρησαν 1%, όταν το CNBC ανέφερε ότι η Fox είχε πρόσφατα συνομιλίες για την πώληση κάποιων κινηματογραφικών και τηλεοπτικών περιουσιακών στοιχείων στη Walt Disney.
Απειλώντας να κλείσει το Sky News, ο όμιλος αύξησε την προοπτική κλεισίματος ενός, διεθνούς καναλιού ενμημερωτικού καναλιού.
Ο Sky λέει ότι το κανάλι φτάνει σε πάνω από 107 εκατομμύρια σπίτια σε 138 χώρες, ενώ αρνήθηκε να πει πόσο προσωπικό απασχολεί ι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης