Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Στο επίκεντρο εταιρικά αποτελέσματα, Paradise Papers

Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Στο επίκεντρο εταιρικά αποτελέσματα, Paradise Papers
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,49% χαμηλότερα, στις 394,65 μονάδες
Με απώλειες έκλεισαν σήμερα (07/11/2017) τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με την προσοχή των επενδυτών να είναι στραμμένη στα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται για το γ’ τρίμηνο του 2017, αλλά και στις αποκαλύψεις των Paradise Papers, καθώς η φοροαποφυγή κοστίζει στην Ε.Ε. 120 δισ. ευρώ ετησίως.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,49% χαμηλότερα, στις 394,65 μονάδες, με τους περισσότερους κλάδους να τερματίζουν με αρνητικό πρόσημο.
Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,65%, στις 7.513,11 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη κατέγραψε απώλειες 0,66% και έκλεισε στις 13.379,27 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε κατά 0,48% χαμηλότερα, στις 5.480,64 μονάδες.
Απογοητευτικά ήταν ορισμένα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν σήμερα εταιρείες, μεταξύ των οποίων και της BMW.
Η μετοχή της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας υποχώρησε κατά 3% καθώς ανέφερε πτώση κερδών κατά 5,9%, κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο του εύρους των προβλέψεων των αναλυτών.
Ωστόσο, η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο εταιρία κατασκευής πολυτελών αυτοκινήτων αναθεώρησε οριακά ανοδικά την πρόβλεψή της για τα φετινά προ φόρων κέρδη.



Η μετοχή της δανέζικης ναυτιλιακής εταιρείας Moller-Maersk κατέγραψε τη χειρότερη επίδοση στον Stoxx 600, υποχωρώντας περισσότερο από 7%.
Ο μεγαλύτερος όμιλος μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο μείωσε, παράλληλα, την πρόβλεψή της για τα κέρδη της μετά από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και ένα ασθενέστερο από το αναμενόμενο τρίτο τρίμηνο.
Η ενέργεια ήταν ένας από τους κλάδους που έκλεισαν σε θετικό έδαφος, με κέρδη 0,68%.
Παράλληλα, με ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι επενδυτές και τη συμφωνία της Credit Agricole για την εξαγορά της ιταλικής Banca Leonardo, χωρίς να έχει γίνει γνωστό το τίμημα.
H θυγατρική της γαλλικής τράπεζας Indosuez Wealth θα προχωρήσει αρχικά στην απόκτηση του 68% της ιταλικής τράπεζας από τους μεγαλομετόχους, ενώ στη συνέχεια η Indosuez Wealth θα προσφέρει τους ίδιους όρους στους μικρομετόχους, προκειμένου να αποκτήσει το 100% της ιταλικής τράπεζας.
Η μετοχή της ιταλικής τράπεζας υποχώρησε κατά 1,8%, ενώ της Credit Agricole ενισχύθηκε κατά 0,6%.
Πιέσεις στον γερμανικό δείκτη άσκησαν και τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για τη βιομηχανική παραγωγή της χώρας, η οποία κατέγραψε απροσδόκητη πτώση 1,6% τον Σεπτέμβριο 2017.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης