Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακά κέρδη στη Wall Street, με το «βλέμμα» σε αποτελέσματα - Σε αναζήτηση νέων καταλυτών οι επενδυτές

Οριακά κέρδη στη Wall Street, με το «βλέμμα» σε αποτελέσματα - Σε αναζήτηση νέων καταλυτών οι επενδυτές
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και η περιοδεία Trump στην Ασία
Με οριακά κέρδη άνοιξε σήμερα (07/11/2017) η Wall Street, με την προσοχή των επενδυτών να είναι στραμμένη στα τελευταία εταιρικά αποτελέσματα για το γ’ τρίμηνο του 2017, αλλά και στην περιοδεία που πραγματοποιεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, στην Ασία.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones Industrial average ενισχυόταν κατά 0,11%, στις 23.574,08 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε κέρδη 0,10% και κινείτο στις 2.593,78 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,02% υψηλότερα, στις 6.788,03 μονάδες.
Καθώς η περίοδος δημοσίευσης τριμηνιαίων αποτελεσμάτων πλησιάζει στο τέλος της, οι επενδυτές δείχνουν να αναζητούν νέους καταλύτες.
Μεταξύ των εταιρειών που αναμένεται να δημοσιεύσουν σήμερα αποτελέσματα είναι οι Marriott, Blue Buffalo, Match Group, Lattice Semiconductor, Snap και Zillow.
Μέχρι σήμερα, σχεδόν το 85% των εταιρειών του S&P 500 έχουν δημοσιεύσει αποτελέσματα, με το 74% αυτών να έχουν αναφέρει κέρδη καλύτερα των προσδοκιών της αγοράς, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.
Η μετοχή της Valeant Pharmaceuticals International σημείωσε «άλμα» 16,5% στο άνοιγμα, στον απόηχο των καλύτερων από ό,τι αναμενόταν κερδών για το γ’ τρίμηνο του 2017, αν και η εταιρεία υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της για το σύνολο του 2017.
Σημειώνεται ότι οι τρεις δείκτες έκλεισαν χθες (06/11) σε ιστορικά υψηλά.
Οι αμερικανικές μετοχές έχουν λάβει φέτος ισχυρή ώθηση από τα ισχυρά εταιρικά κέρδη, τα βελτιωμένα οικονομικά μεγέθη και την προοπτική της φορολογικής μεταρρύθμισης στις ΗΠΑ.
Στο α’ και στο β’ τρίμηνο του 2017, τα κέρδη των εταιρειών του S&P 500 αυξήθηκαν κατά 15,5% και 10,8% αντίστοιχα.
Σύμφωνα με τη FactSet, τα κέρδη γ’ τριμήνου αυξήθηκαν κατά 6,3% σε ετήσια βάση.



Την ίδια ώρα, στο επίκεντρο της προσοχής βρίσκεται η επίσκεψη του Trump στη Νότια Κορέα, από όπου ο αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι έχει έρθει η ώρα για αποφασιστική δράση κατά της Βόρειας Κορέας, αναφέροντας πως οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να κάνουν χρήση της στρατιωτικής τους δύναμης εάν χρειαστεί να υπερασπιστούν την ίδια και τους συμμάχους.
«Η Β. Κορέα συνιστά μια παγκόσμια απειλή που απαιτεί διεθνή δράση.
Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στη Β. Κορέα να απειλεί όλα αυτά που έχουμε δημιουργήσει», δήλωσε ο Trump.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, το πετρέλαιο κινείται σήμερα πτωτικά, αν και παραμένει σε υψηλά 28 μηνών, καθώς οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών στη Σαουδική Αραβία δείχνουν να παρέχουν ώθηση στην μαύρο χρυσό.
Ειδικότερα, περί τις 16:55, το αργό υποχωρούσε κατά 0,7%, στα 57 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το Brent κινείτο κατά 0,8% χαμηλότερα, στα 63,7 δολ. ανά βαρέλι.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης