Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δυναμική επιστροφή Berlusconi μετά τη νίκη στη Σικελία - «Ρυθμιστής» του πολιτικού τοπίου στην Ιταλία

Δυναμική επιστροφή Berlusconi μετά τη νίκη στη Σικελία - «Ρυθμιστής» του πολιτικού τοπίου στην Ιταλία
Η νίκη του υποψηφίου που υποστήριξε η κεντροδεξιά συμμαχία υπό τον Berlusconi στις περιφερειακές εκλογές της Σικελίας, αποτελεί προάγγελο για τις εθνικές εκλογές
Δυναμική είναι η επιστροφή του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας Silvio Berlusconi στην πολιτική σκηνή της Ιταλίας, ο οποίος αναδεικνύεται πλέον σε ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων.
Η νίκη του υποψηφίου που υποστήριξε η κεντροδεξιά συμμαχία υπό τον Berlusconi στις περιφερειακές εκλογές της Σικελίας, αποτελεί προάγγελο για τις εθνικές εκλογές οι οποίες θα διεξαχθούν στην Ιταλία έως τον Μάιο του 2018.
Η υψηλή ανεργία, το υψηλό δημόσιο χρέος και το μεταναστευτικό, ήταν τα ζητήματα στην προεκλογική ατζέντα.
Με καταγεγραμμένο το 93% των ψήφων, ο Nello Musumeci συγκεντρώνει ποσοστό 39,9%, ενώ ο υποψήφιος του Κινήματος Πέντε Αστέρων, Giancarlo Cancelleri. καταγράφει ποσοστό 34,6%.
Ακολουθεί στην τρίτη θέση ο κεντροαριστερός υποψήφιος, Fabrizio Micari με 18,5%.
Με αυτό το αποτέλεσμα, ο Berlusconi επιστρέφει στον πολιτικό χάρτη μετά από χρόνια σεξουαλικών σκανδάλων και καταγγελιών σε βάρος του, οι οποίες είχαν περιορίσει την ισχύ του πρώην πρωθυπουργού στη δημόσια σφαίρα, σχολιάζει ο Guardian.
Στον αντίποδα, το εκλογικό αποτέλεσμα στη Σικελία, αποτελεί πλήγμα για τον πρώην πρωθυπουργό Matteo Renzi, επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος.
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η κεντροαριστερά προηγείται εν όψει των εθνικών εκλογών, ωστόσο η αλλαγή του εκλογικού νόμου δεν θα της επιτρέψει τον σχηματισμό κυβέρνησης, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει την Ιταλία σε πολιτικό αδιέξοδο και θα μετατρέψει τoν Berlusconi σε ρυθμιστή των εξελίξεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης