Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακά κέρδη αλλά και νέα ιστορικά υψηλά στη Wall Street, με εταιρικά αποτελέσματα και deals στο επίκεντρο

Οριακά κέρδη αλλά και νέα ιστορικά υψηλά στη Wall Street, με εταιρικά αποτελέσματα και deals στο επίκεντρο
Οι τρεις δείκτες έκλεισαν ταυτόχρονα σε ιστορικά υψηλά για 26η φορά το 2017
Με οριακές μεταβολές αλλά και νέα ιστορικά υψηλά έκλεισε σήμερα (06/11/2017) η Wall Street, με την προσοχή των επενδυτών να είναι στραμμένη στα τελευταία εταιρικά αποτελέσματα για το γ’ τρίμηνο του 2017, αλλά και σε deals που ανακοινώθηκαν από τον επιχειρηματικό κόσμο.
Ο Dow Jones Industrial average ενισχύθηκε κατά 0,04%, στις 23.548,42 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,13% και έκλεισε στις 2.591,13 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε κατά 0,33% υψηλότερα, στις 6.786,44 μονάδες.
Οι τρεις δείκτες έκλεισαν ταυτόχρονα σε ιστορικά υψηλά για 26η φορά το 2017.
Η μετοχή της Michael Kors Holding «εκτοξεύτηκε» κατά 15%, καθώς η εταιρεία ανέφερε καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη για το τρίμηνο.
Συνολικά μέχρι στιγμής, ήταν μια ισχυρή περίοδος εταιρικών αποτελεσμάτων, με τους αναλυτές της Credit Suisse να εκτιμούν ότι τα εταιρικά κέρδη ξεπέρασαν τις προσδοκίες κατά 6,1%, με το 70% των εταιρειών του S&P 500 να καταφέρνουν να αναφέρουν κέρδη καλύτερα των προβλέψεων της αγοράς.






Ο κλάδος με την καλύτερη επίδοση ήταν η ενέργεια, σημειώνοντας άνοδο 2,2%, καθώς το πετρέλαιο κατέγραψε σήμερα τα καλύτερα ημερήσια κέρδη σε διάστημα σχεδόν ενός έτους, τερματίζοντας κατά 3,1% υψηλότερα, στα 57,35 δολ. ανά βαρέλι, εν μέσω πολιτικών αναταραχών στη Μέση Ανατολή.
Υψηλότερα κινήθηκε και ο τεχνολογικός κλάδος, δεχόμενος ώθηση από τη μετοχή της Broadcom, η οποία ενισχύθηκε κατά 1,4%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι υπέβαλε πρόταση ύψους 103 δισ. δολ. για να εξαγοράσει την Qualcomm, η μετοχή της οποία σημείωσε άνοδο 1,2%.
Αναλυτικότερα, η Broadcom προσέφερε 70 δολ. ανά μετοχή για την ανταγωνίστρια εταιρεία κατασκευής ημιαγωγών Qualcomm.
Εάν ολοκληρωθεί, θα είναι η ιστορικά μεγαλύτερη συμφωνία στον τεχνολογικό κλάδο.
Μάλιστα, η είδηση για την προτεινόμενη εξαγορά ήρθε λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, ότι η Broadcom θα μεταφέρει την έδρα της από τη Σιγκαπούρη στις ΗΠΑ.
Παράλληλα, οι μετοχές της Advanced Micro Devices σημείωσαν «άλμα» 7,3% μετά την είδηση ότι η εταιρεία θα συνεργαστεί με την Intel για να ανταγωνιστεί τη Nvidia στην αγορά chip chip για φορητούς υπολογιστές.
Η μετοχή της Intel κατέγραψε κέρδη 1,4%, ενώ της Nvidia ενισχύθηκε κατά 0,5%.
Σε άλλα νέα εταιρικών συμφωνιών, το CNBC μετέδιδε πως η 21st Century Fox βρίσκεται σε συζητήσεις για την πώληση του μεγαλύτερου μέρους της εταιρείας στην Disney.
Οι μετοχές της Fox αντέδρασαν στην είδηση με «άλμα» 9,9% ενώ της Disney ενισχύθηκαν κατά 2%.

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Dow Jones:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του S&P 500:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Nasdaq:

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης