Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Οι τράπεζες χαλάρωσαν τους όρους για τα επιχειρηματικά δάνεια το γ΄ 3μηνο του 2017

ΗΠΑ: Οι τράπεζες χαλάρωσαν τους όρους για τα επιχειρηματικά δάνεια το γ΄ 3μηνο του 2017
τράπεζες ανέφεραν επίσης αυστηρότερα πρότυπα και όρους όσον αφορά τα καταναλωτικά δάνεια και τα δάνεια αυτοκινήτων, ενώ η ζήτηση τους παρέμεινε αμετάβλητη
Οι αμερικανικές τράπεζες ανέφεραν ότι χαλάρωσαν τους όρους και τις προϋποθέσεις για τα επιχειρηματικά δάνεια, ενώ οι όροι για τα δάνεια εμπορικών ακινήτων παρέμειναν αμετάβλητοι, σύμφωνα με τριμηνιαία έρευνα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed, Federal Reserve).
Οι αξιωματούχο ιτων τραπεζών δήλωσαν επίσης ότι είχαν παρατηρήσει υποτονική ζήτηση για τα δύο είδη δανείων κατά το γ΄ 3μηνο του 2017.
"Τα μέτρια καθαρά ποσοστά των τραπεζών ανέφεραν ότι μείωσαν τα πρότυπα για (επιχειρηματικά) δάνεια σε επιχειρήσεις όλων των μεγεθών, τους τελευταίους τρεις μήνες", ανέφερε η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ στην έρευνα.
Η Fed έχει αυξήσει τα επιτόκια δύο φορές αυτό το 2017 και είναι πολύ κοντά να το κάνει ξανά στην επόμενη συνεδρίαση της πολιτικής της τον Δεκέμβριο.
Οι χρηματοοικονομικές συνθήκες των ΗΠΑ παραμένουν χαλαρές, ενισχύοντας το επιχείρημα ότι μια άλλη αύξηση των επιτοκίων, δεν θα επιβραδύνει την έντονη ανάπτυξη της οικονομίας.
Οι τράπεζες ανέφεραν επίσης αυστηρότερα πρότυπα και όρους όσον αφορά τα καταναλωτικά δάνεια και τα δάνεια αυτοκινήτων, ενώ η ζήτηση για αυτά παρέμεινε αμετάβλητη.
Η Fed συμπεριέλαβε στην έρευαν υπεύθυνους δανείων σε 72 εγχώριες τράπεζες και 23 υποκαταστήματα και πρακτορεία ξένων τραπεζών των ΗΠΑ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης