Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές και μεικτά πρόσημα στη Wall Street, με εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο

Οριακές μεταβολές και μεικτά πρόσημα στη Wall Street, με εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο
Και στην περιοδεία του Trump στην Ασία τα «βλέμματα» των επενδυτών
Με οριακές μεταβολές και μεικτά πρόσημα άνοιξε σήμερα (06/11/2017) η Wall Street, καθώς η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στα τελευταία εταιρικά αποτελέσματα για το γ’ τρίμηνο του 2017.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones Industrial average υποχωρούσε κατά 0,05%, στις 23.528,38 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε απώλειες 0,04% και κινείτο στις 2.586,68 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,07% υψηλότερα, στις 6.769,14 μονάδες.
Πριν το άνοιγμα των αγορών, οι CVS Health, Michael Kors και SoftBank ήταν μερικές από τις εταιρείες που ανέφεραν τριμηνιαία αποτελέσματα, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να δημοσιεύσουν οι Priceline, Avis Budget, TripAdvisor, AMC Entertainment, Etsy, GoDaddy, TrueCar και Weight Watchers.



Συνολικά, μέχρι στιγμής ήταν μια ισχυρή περίοδος εταιρικών αποτελεσμάτων, με τους αναλυτές της Credit Suisse να εκτιμούν ότι τα εταιρικά κέρδη ξεπέρασαν τις προσδοκίες κατά 6,1%, με το 70% των εταιρειών του S&P 500 να καταφέρνουν να αναφέρουν κέρδη καλύτερα των προβλέψεων της αγοράς.
Ο τεχνολογικός κλάδος κινείται υψηλότερα, δεχόμενος ώθηση από τη μετοχή της Broadcom, η οποία ενισχύεται κατά 2,4%, καθώς η εταιρεία υπέβαλε πρόταση ύψους 130 δισ. δολ. για να εξαγοράσει την Qualcomm, η μετοχή της οποία σημειώνει άνοδο 5,2%.
Αναλυτικότερα, η Broadcom προσέφερε 70 δολ. ανά μετοχή για την ανταγωνίστρια εταιρεία ημιαγωγών Qualcomm.
Εάν ολοκληρωθεί, θα είναι η ιστορικά μεγαλύτερη συμφωνία στον τεχνολογικό κλάδο.
Μάλιστα, η είδηση για την προτεινόμενη εξαγορά ήρθε λίγο μετά την ανακοίνωση από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, ότι η Broadcom θα μεταφέρει την έδρα της από τη Σιγκαπούρη στις ΗΠΑ.
Παράλληλα, οι μετοχές της Advanced Micro Devices σημείωσαν «άλμα» μετά την είδηση ότι η εταιρεία θα συνεργαστεί με την Intel για να ανταγωνιστεί τη Nvidia στην αγορά chip chip για φορητούς υπολογιστές.
Η μετοχή της AMD ενισχύεται κατά 6,2%, της Intel καταγράφει κέρδη 0,7%, ενώ της Nvidia υποχωρεί κατά 0,3%.
Την ίδια ώρα, στο επίκεντρο της προσοχής βρίσκεται και η περιοδεία του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, στην Ασία. 
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, το πετρέλαιο κινείται ανοδικά, δεχόμενο ώθηση από τις αναταραχές που λαμβάνουν χώρα στο εσωτερικό της Σαουδικής Αραβίας, όπου κατά τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις αρκετών υψηλόβαθμων αξιωματούχων για ζητήματα διαφθοράς.
Περί τις 16:45, το αργό ενισχυόταν κατά 0,4%, στα 55,8 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το Brent κινείτο κατά 0,6% υψηλότερα, στα 62,4 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης