Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gabriel (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Οι κατεστραμμένες σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια ειρήνη

Gabriel (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Οι κατεστραμμένες σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια ειρήνη
Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι το Βερολίνο θα πρέπει να αποτελέσει «ειρηνική δύναμη» και όχι να συμβαδίζει με τα σχέδια οπλιμού του αμερικανού προέδρου Donald Trump
Στο γεγονός ότι οι «εντελώς κατεστραμμένες σχέσεις» ΗΠΑ-Ρωσίας αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια ειρήνη αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Sigmar Gabriel, προειδοποιώντας ότι ο κόσμος θα αντιμετωπίσει μεγαλύτερη αβεβαιότητα εάν οι δύο πλευρές δε βρουν ένα κοινό έδαφος.
Συγκεκριμένα, ο Gabriel τόνισε ότι σε περίπτωση που η Μόσχα και η Ουάσινγκτον δεν αποκαταστήσουν τους δεσμούς, «τα παιδιά μας θα μεγαλώσουν σε έναν επικίνδυνο και αβέβαιο κόσμο, ολοένα και περισσότερο οπλισμένο με πυρηνικά», ενώ αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο της ανάπτυξης πυραύλων ενδιάμεσου εύρους στην Ευρώπη, το οποίο μάλιστα και χαρακτήρισε ως «πολύ πιθανό».
Παράλληλα, επεσήμανε ότι το Βερολίνο θα πρέπει να αποτελέσει «ειρηνική δύναμη», σε αντίθεση με την προσέγγιση της καγκελαρίου Angela Merkel, η οποία «εκτελεί τα σχέδια οπλισμού του Trump».
Σημειώνεται ότι ο Gabriel είχε χαρακτηρίσει κατά το παρελθόν τον Trump ως «απειλή για την ειρήνη», καλώντας παράλληλα την Merkel να μην καλύψει τα αιτήματα της Ουάσινγκτον να αυξήσει η Γερμανία τις στρατιωτικές της δαπάνες.
«Η υποβολή στην πολιτική όπλων του Trump είναι λανθασμένη και περιττή», είχε αναφέρει τότε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι «η λογική της αναχαίτισης» απέναντι στις απειλές της Ρωσίας δημιουργεί κινδύνους για περεταίρω κλιμάκωση της έντασης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης