Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μάχη «ψήφο - ψήφο» για Berlusconi και Grillo στις περιφερειακές εκλογές της Σικελίας

Μάχη «ψήφο - ψήφο» για Berlusconi και Grillo στις περιφερειακές εκλογές της Σικελίας
Ο κεντροδεξιός υποψήφιος Nello Musumeci, συγκεντρώνει ποσοστό 35%, ενώ ο υποψήφιος του Grillo, Giancarlo Cancelleri, ακολουθεί με 34%
Σε ντέρμπι εξελίσσονται οι περιφερειακές εκλογές στη Σικελία, με τους υποψηφίους της κεντροδεξιάς συμμαχίας υπό τον Silvio Berlusconi και του κινήματος Πέντε Αστέρων του Bebe Grillo, να δίνουν μάχη «ψήφο - ψήφο».
Σύμφωνα με τα πρώτα καταγεγραμμένα αποτελέσματα, τα οποία μετέδωσε η RAI, ο κεντροδεξιός υποψήφιος Nello Musumeci, συγκεντρώνει ποσοστό 35%, ενώ ο υποψήφιος του Grillo, Giancarlo Cancelleri, ακολουθεί με 34%.
Το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο  La7 κάνει λόγο για ποσοστό 37,5% στον Musumeci και 36,4% στον Cancelleri.
«Ένα ισχυρό αποτέλεσμα για το M5S και τη κεντροδεξιά θα σημάνει μια στροφή προς μια πιο ευρωσκεπτικιστική ρητορική και ο πρώην πρωθυπουργός Matteo Renzi μπορεί να αναγκαστεί να υιοθετήσει αυστηρότερη ρητορική όσον αφορά τις πολιτικές της ΕΕ στην εθνική εκστρατεία» σχολίασε στο CNBC o Peter Ceretti του Economist Intelligence Unit.

Όπως μετέδιδε χθες το bankingnews.gr

Προηγείται ο επικεφαλής του κεντροδεξιού συνασπισμού Nello Musumeci, όπως δείχνουν τα exit poll , που ανακοινώθηκαν μόλις έκλεισαν οι κάλπες για τις περιφεριακές εκλογές στη Σικελία,  στις 23:00 ώρα Ελλάδας.
Ωστόσο, η ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων και τα τελικά αποτελέσματα αναμένονται τη Δευτέρα 6/11 στις 9:00.
Σήμερα οι Σικελοί πήγαν να ψηφίσουν για να εκλέξουν νέο περιφερειακό κυβερνήτη, σε μία ψηφοφορία που θεωρείται τεστ για την τάση εν όψει των εθνικών εκλογών, που θα γίνουν στην Ιταλία την άνοιξη του 2018.
Σύμφωνα με τα exit poll, πρώτος είναι ο υποψήφιος της κεντροδεξιάς, Nello Musumeci, με ποσοστά από 36%-40%, δεύτερος ο υποψήφιος του Κινήματος των 5 Αστέρων Giancarlo Cancelleri με 36% (ποσοστά από 34% έως 38%),  τρίτος ο Fabricio Micari του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος με ποσοστό 18% (από 16-20%) και τέταρτος ο ακροαριστερός Claudio Fava με 7,5% (από 6%-9%).
Σημειώνεται ότι η καταμέτρηση των ψήφων, βάσει της τοπικής νομοθεσίας της Σικελίας, θα αρχίσει αύριο, Δευτέρα 6/11, το πρωί στις 8:00 ώρα Ιταλίας.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης