Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βέλγιο: Μέχρι τη Δευτέρα 6/11 θα αποφασίσει ο εισαγγελέας για την τύχη του Puigdemont και των 4 συνεργατών του

Βέλγιο: Μέχρι τη Δευτέρα 6/11 θα αποφασίσει ο εισαγγελέας για την τύχη του Puigdemont και των 4 συνεργατών του
Και οι πέντες Καταλανοί παραδόθηκαν στις βελγικές Αρχές, μετά το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης
(upd)Ένας Βέλγος δικαστικός θα αποφασίσει μέχρι αύριο, Δευτέρα 6/11, σχετικά με το ένταλμα σύλληψης που έχει εκδοθεί σε βάρος του πρώην κυβερνήτη της Καταλονίας Carles Puigdemont, που παραδόθηκε μαζί με τους 4 συνεργάτες του στη βέλγικη αστυνομία νωρίτερα την Κυριακή 5/11, όπως μεταδίδει το Reuters.
Την Παρασκευή 3/11 η Ισπανία είχε αποστείλει στο Βέλγιο το ένταλμα σύλληψης για τον Puigdemont με τις κατηγορίες της εξέγερσης, της κακοδιαχείρισης δημόσιου χρήματος, της ανυπακοής σχετικά με το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας.
"Σήμερα το πρωί πέντε άνθρωποι που καταζητούνται στην Ισπανία, παραδόθηκαν και τέθηκαν υπό κράτηση στις 9:17" ανέφερε ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας Gilles Dejemeppe σε συνέντευξη τύπου.
"Το δικαστήριο θα ακούσει αυτούς τους ανθρώπους το απόγευμα και θα αποφασίσει μέχρι αύριο (6/11) το πρωί" πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας χωρίς να τους κατονομάσει.
Αν το δικαστήριο αποφασίσει να εκδώσει ένα ένταλμα σύλληψης στη βάση του ισπανικού αιτήματος, τότε η υπόθεση θα πάει σε δίκη και σε 15 μέρες θα αποφασιστεί αν θα εκτελεστεί το ένταλμα.
Ο Puigdemont μπορεί να ασκήσει έφεση σε διάφορα στάδια της διαδικασίας, η οποία μπορεί να διαρκέσει αρκετές εβδομάδες.


Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:

Λίγα λεπτά πριν από την συνέντευξη τύπου που ξεκίνησε στις 15:00 ώρα Ελλάδος των Εισαγγελέων του Βελγίου για το μέλος του πρώην Καταλανού ηγέτη ο Carles Puigdemont και οι άλλοι 4 υπουργοί του παραδόθηκαν στις αρχές.

Όπως αναφέρει το βελγικό κρατικό κανάλι «ο αποπεμφθής ηγέτης παραδόθηκε μαζί με ακόμη 4 μέλη της Καταλανικής κυβέρνησης στις βελγικές Αρχές, μετά το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης».

(Πρώτη ενημέρωση 15:06, Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης