Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Σαουδική Αραβία κατασκευάζει μία πόλη, αξίας 7 δισ. δολαρίων μέσα στην έρημο - «Στροφή» στα μεγάλα έργα

Η Σαουδική Αραβία κατασκευάζει μία πόλη, αξίας 7 δισ. δολαρίων μέσα στην έρημο - «Στροφή» στα μεγάλα έργα
Για να δώσει ώθηση στην οικονομία, η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας εργάζεται τα τελευταία χρόνια προκειμένου  να μετατρέψει εκατοντάδες τετραγωνικά μίλια ερήμων σε νέες πόλεις
Η Σαουδική Αραβία κατασκευάζει μια πόλη αξίας 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσα στην έρημο, σε ένα φιλόδοξο εγχείρημα με το οποίο συν τοις άλλοις προσπαθεί να δώσει ώθηση στην οικονομία της.
Η Σαουδική Αραβία είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου παγκοσμίως, αλλά οι πτώση των τιμών του πετρελαίου έχουν πλήξει την οικονομία της.



Για να δώσει ώθηση στην οικονομία, η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας εργάζεται τα τελευταία χρόνια προκειμένου  να μετατρέψει εκατοντάδες τετραγωνικά μίλια ερήμων σε νέες πόλεις που θα δημιουργούν θέσεις εργασίας και θα συντείνουν στην εν μέρει απεξάρτηση της οικονομίας της από το αργό πετρέλαιο.



Το τεράστιο έργο, που κατασκευάζεται κοντά στη Μεδίνα, θα ονομάζεται Πόλη της Οικονομικής Γνώσης και πρόκειται να ολοκληρωθεί το 2020, όπως αναφέρει το Business Insider.
Ο Amr Dabbagh, διοικητής της Γενικής Υπηρεσίας Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας, ανακοίνωσε το έργο το 2006.



Οι τέσσερις περιοχές της νέας πόλης θα διαθέτουν πάρκα, παιδικές χαρές, γυμναστήρια, ναούς, καταστήματα και πισίνες.
Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας υποστηρίζει  ότι το εγχείρημα θα δημιουργήσει 20.000 θέσεις εργασίας και θα στεγάσει 150.000 άτομα.
Εξάλλου τον 2017 Οκτώβριο ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Mohammed bin Salman ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα ξεκινήσει επίσης την οικοδόμηση μιας μεγάλης πόλης αξίας 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που θα ονομάζεται NEOM.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης