Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Σε μεγάλη πίεση η γαλλική Société Générale προκειμένου να αυξήσει τα χαμηλά της κέρδη

FT: Σε μεγάλη πίεση η γαλλική  Société Générale προκειμένου να αυξήσει τα χαμηλά της κέρδη
H γαλλική τράπεζα ανακοίνωσε 15% μείωση του καθαρού εισοδήματος το τελευταίο τρίμηνο σε 932 εκατ. ευρώ από 1 δισ. που ήταν οι προβλέψεις 
Μια δύσκολη περίοδο διανύει η γαλλική τράπεζα Société Générale καθώς τα κέρδη της παρουσιάζουν δραματική μείωση το τελευταίο τρίμηνο γεγονός που προκαλεί πιέσεις ώστε να βρεθεί ένα νέο στρατηγικό σχέδιο που θα βάλει την τράπεζα σε νέα τροχιά ανάπτυξης μετά τη δικαστική διένεξη με τις αμερικανικές αρχές.
Όπως αναφέρουν οι Financial Times η γαλλική τράπεζα ανακοίνωσε την Παρασκευή (3/11) 15% μείωση του καθαρού εισοδήματος σε 932 εκατ. ευρώ το τρίμηνο, κάτω από τις εκτιμήσεις αναλυτών ύψους 1 δισ. Ευρώ.
Οι αναλυτές της Jefferies δήλωσαν ότι «τα ασθενέστερα αποτελέσματα προσθέτουν πίεση στην Société Générale να επιφέρει σημαντική αναμόρφωση την ημέρα των επενδυτών στις 28 Νοεμβρίου».
Τα έσοδα μειώθηκαν κατά 0,9% στα € 5,96δις, σε σύγκριση με τις προσδοκίες ύψους € 6δις. Τα λειτουργικά έξοδα μειώθηκαν κατά 0,4%. Οι μετοχές υποχώρησαν άνω του 3,5% στις πρώτες συναλλαγές σε 45,90 ευρώ. Ο δείκτης αναφοράς CAC 40 της Γαλλίας ήταν επίπεδος.
"Ένα μεγάλο χάσμα στο τμήμα εταιρικών και επενδυτικών τραπεζών επισκιάζει καλύτερα αποτελέσματα στις λιανικές επιχειρήσεις", δήλωσε ο Anke Reingen της RBC Capital Markets.
Τα καθαρά έσοδα από τη CIB ανήλθαν στα € 311εκ έναντι προσδοκιών € 350εκ, σύμφωνα με τους αναλυτές. Η CIB συγκρατήθηκε από τα έσοδα από το σταθερό εισόδημα, το νόμισμα και το τμήμα εμπορευμάτων που μειώθηκαν κατά 27,8% στο ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, σε 496 εκατ. Ευρώ.
Η τράπεζα κατηγορήθηκε για «χαλαρή αγορά», που χαρακτηρίζεται από χαμηλό περιβάλλον μεταβλητότητας και μειωμένη επενδυτική δραστηριότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης