Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστρία: Κεντροδεξιοί και ακροδεξιοί σε κοινή γραμμή για σκληρά αντιμεταναστευτικά μέτρα

Αυστρία: Κεντροδεξιοί και ακροδεξιοί σε κοινή γραμμή για σκληρά αντιμεταναστευτικά μέτρα
Ευρωπαίοι ηγέτες εκφράζουν ανησυχία για την πιθανή επιστροφή στην κυβέρνηση του ακροδεξιού κόμματος FPÖ
Το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η νέα κυβέρνηση συνεργασίας του κεντροδεξιού Λαϊκού Κόμματος (ÖVP) και του ακροδεξιού Κόμματος της Ελευθερίας (FPÖ) ανακοίνωσαν οι επικεφαλής τους με τον Sebastian Kurz να τονίζει ότι ο προσανατολισμός της Αυστρίας παραμένει ευρωπαϊκός.
Όπως υπογράμμισε η χώρα θα εφαρμόσει δημοσιονομική πειθαρχία και θα περικόψει τα επιδόματα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τρεις πολιτικές τις οποίες χαρακτήρισε βασικές.
Ο αρχηγός του ÖVP και εντολοδόχος καγκελάριος, άρχισε συνομιλίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης με το FPÖ την περασμένη εβδομάδα, μετά τη νίκη του στις βουλευτικές εκλογές, στις οποίες η Κεντροδεξιά συγκέντρωσε 31,5% των ψήφων.
Η σκληρή γραμμή του Kurz στην κρίση των προσφύγων και των μεταναστών και η απόφασή του να προκαλέσει την κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού με το κεντροαριστερό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Αυστρίας (SPÖ), που κατέλαβαν τη δεύτερη θέση στις εκλογές, σήμαναν ότι το Κόμμα Ελευθερίας, το κόμμα που ίδρυσαν πρώην ναζί τη δεκαετία του 1950, ήταν ο φυσικός κυβερνητικός εταίρος του.
Ορισμένοι Ευρωπαίοι ηγέτες εκφράζουν ανησυχία για την πιθανή επιστροφή στην κυβέρνηση του FPÖ, το οποίο είχε μετατραπεί σε μεγάλη πολιτική δύναμη στην Αυστρία υπό την ηγεσία του θανόντα ηγέτη του, Jorg Hainder, ενός κατά δήλωσή του θαυμαστή των πολιτικών του Χίτλερ για την απασχόληση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης