Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Έκθεση αναφέρει ότι η αλλαγή του κλίματος προκαλείται από τους ανθρώπους, σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του Trump

ΗΠΑ: Έκθεση αναφέρει ότι η αλλαγή του κλίματος προκαλείται από τους ανθρώπους, σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του Trump
Ο Trump έχει επανειλημμένα ζητήσει αλλαγή στη συμφωνία του κλίματος και τον Ιούνιο 2017 ανακοίνωσε ότι θα αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία, χαρακτηρίζοντας την πολύ δαπανηρή για την οικονομία των ΗΠΑ
Ο ταχύς ρυθμός της παγκόσμιας αλλαγής του κλίματος είναι σχεδόν βέβαιο ότι προκαλείται από την ανθρώπινη δραστηριότητα, σύμφωνα με έκθεση της κυβέρνησης των ΗΠΑ, η οποία έρχεται σε αντίθεση με τις δηλώσεις του προέδρου Donald Trump και μελών της κυβέρνησης του.
"Για την υπερθέρμανση του περασμένου αιώνα, δεν υπάρχει πειστική εναλλακτική εξήγηση που υποστηρίζεται από τις εκθέσεις των παρατηρητηρίων", ανέφερε έκθεση από μια ομάδα περισσότερων από 50 Αμερικανών κυβερνητικών επιστημόνων που κυκλοφόρησε την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017.
Η έκθεση, που κατατίθεται στο Κογκρέσο κάθε τέσσερα χρόνια, συντάχθηκε από επιστήμονες και κυβερνητικούς φορείς όπως η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA).
Οι θερμοκρασίες του μέλλοντος θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό από την ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα που εκπέμπεται στην ατμόσφαιρα, ανέφερε η έκθεση.
Οι μέσες παγκόσμιες στάθμες της θάλασσας αναμένεται να αυξηθούν "τουλάχιστον μερικά εκατοστά τα επόμενα 15 χρόνια" λόγω των αυξανόμενων θερμοκρασιών.
Ο Trump έχει επανειλημμένα ζητήσει αλλαγή στη συμφωνία του κλίματος και τον Ιούνιο 2017 ανακοίνωσε ότι θα αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία, χαρακτηρίζοντας την πολύ δαπανηρή για την οικονομία των ΗΠΑ.
Ο επικεφαλής της EPA, Scott Pruitt, εξέφρασε επίσης αμφιβολίες σχετικά με τις αιτίες της αλλαγής του κλίματος, λέγοντας σε κάποιο σημείο ότι δεν πιστεύει ότι το διοξείδιο του άνθρακα από την ανθρώπινη δραστηριότητα είναι η κύρια αιτία.
Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Raj Shah, δήλωσε:
"Η κυβέρνηση υποστηρίζει τις αυστηρές επιστημονικές αναλύσεις και συζητήσεις και ενθαρρύνει το δημόσιο διάλογο για τα σχέδια εγγράφων που κυκλοφορούν σήμερα".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης