Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα χέρια του Powell το τιμόνι της Fed - Πως θα αντιδράσει η Wall Street

Στα χέρια του Powell το τιμόνι της Fed - Πως θα αντιδράσει η Wall Street
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα (2/11/2017) την απόφαση του για τον επικεφαλής της Fed
Υποστηρικτική προς τις μετοχές και του ράλι της αγοράς αναμένεται να είναι η ανάληψη της προεδρίας της Fed από τον Jerome Powell, καθώς σύμφωνα με τους αναλυτές, θα προσφέρει στους επενδυτές μια εγγύηση για συνέχιση της νομισματικής πολιτικής.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα (2/11/2017) την απόφαση του για τον επικεφαλής της Fed, που όπως όλα δείχνουν θα είναι ο Powell.
«Θα μπορούσατε να πάρετε ένα κομμάτι από ένα pop (σε αποθέματα) τώρα που ανακοινώθηκε τελικά, αλλά δεν νομίζω ότι είναι μεγάλη έκπληξη και δεν είναι μεγάλη αλλαγή στην πολιτική", δήλωσε ο Paul Nolte, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Kingsview Asset Management στο Σικάγο.
«Θα μπορούσε να σημειωθεί ένα μπαμ στις μετοχές τώρα, που τελικά ανακοινώνεται, αλλά δεν πιστεύω ότι αποτελεί μεγάλη έκπληξη και ότι θα επιφέρει μεγάλη αλλαγή στην πολιτική» είπε Paul Nolte της Kingsview Asset Management.
Σύμφωνα με τον Nolte ο μεγαλύτερος κίνδυνος θα ήταν η στροφή προς έναν από τους υποψηφίους που διαφωνούν με την τρέχουσα πολιτική της Fed, όπως ο οικονομολόγος του Στάνφορντ, John Taylor.
Όπως μεταδίδει το Reuters, το σημαντικό είναι ότι -υπό τον Powell- δεν υπάρχει ο φόβος αλλαγής του τρέχοντος σχεδίου της Fed για μείωση του ισολογισμού εάν το outlook της οικονομίας ή της αγοράς αλλάξει.
«Η μεγαλύτερη εικόνα είναι ότι θα ασκήσει μια υπομονετική προσέγγιση σε μια πολιτική που είναι όμοια με ό,τι ισχύει τώρα», ανέφερε σε πρόσφατο ενημερωτικό της σημείωμα η RBC Capital Markets.
Το κρίσιμο για τους επενδυτές είναι η συνέχιση της τακτικής της Fed κατά την οποία οι επενδυτές του χρηματιστηρίου ξέρουν ότι η Τράπεζα αποτελεί εγγύηση κατά της πτώσης της αγοράς, μέσω της διοχέτευσης χρημάτων αγοράζοντας κρατικά ομόλογα και διατηρώντας τα επιτόκια χαμηλά κάθε φορά που η οικονομική ανάπτυξη υποχωρεί ή οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι αυξάνονται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης