Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Σε υψηλά 80 μηνών σκαρφάλωσε ο μεταποιητικός κλάδος τον Οκτώβριο 2017 - Στις 58,5 μονάδες ο PMI

Ευρωζώνη: Σε υψηλά 80 μηνών σκαρφάλωσε ο μεταποιητικός κλάδος τον Οκτώβριο 2017 - Στις 58,5 μονάδες ο PMI
Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας επιταχύνθηκε με τους ισχυρότερους ρυθμούς των τελευταίων ετών
Αξιοσημείωτη άνοδο κατέγραψε ο μεταποιητικός κλάδος κατά την έναρξη του τετάρτου τριμήνου 2017 στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με τα σημερινά (2/11) στοιχεία της Markit, αγγίζοντας υψηλά 80 μηνών, με την ανάπτυξη στις εξαγωγές και τις νέες παραγγελίες να παραμένει ενισχυμένη.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 58,5 μονάδες, έναντι 58,1 μονάδων τον Σεπτέμβριο, με τα αποτελέσματα να αποδεικνύονται ελαφρώς χαμηλότερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, στις 58,6 μονάδες.
Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι ο κλάδος καταγράφει ανάπτυξη από τον Ιούλιο του 2013, καθώς και ότι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για τον Οκτώβριο σκαρφάλωσε σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.
Καθοριστικό ρόλο για την άνοδο του κλάδου δραματάτισαν για ακόμα μία φορά η Γερμανία και η Αυστρία, με τους σχετικούς δείκτες να παραμένουν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, ενώ Ολλανδία και Ιταλία βρέθηκαν αμφότερες σε υψηλά 80 μηνών, στις 60,4 και 57,8 μονάδες αντίστοιχα.
Επιπλέον, σημαντική ήταν η ενίσχυση του μεταποιητικού τομέα και στην Ισπανία, με τον δείκτη να διαμορφώνεται στις 55,8 μονάδες, ενώ η Γαλλία παρέμεινε στα υψηλά 77 μηνών και τις 56,1 μονάδες.
Παρά το γεγονός ότι η ανάπτυξη συνεχίστηκε σε Ιρλανδία και Ελλάδα, οι δείκτες κατέγραψαν επιβράδυνση σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, στις 54,4 και 52,1 μονάδες αντίστοιχα.
Σε ότι αφορά την αισιοδοξία των επιχειρήσεων για τους επόμενους δώδεκα μήνες, αυτή παρέμεινε σε θετικά επίπεδα, αν και υποχώρησε ελαφρώς σε σύγκριση με τα υψηλά τριών μηνών που καταγράφηκαν τον Σεπτέμβριο.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης