Τελευταία Νέα
Διεθνή

Royal Dutch Shell: Υπερδιπλασιάστηκαν τα κέρδη για το γ΄ τρίμηνο 2017 - Στα 3,7 δισ. δολ.

Royal Dutch Shell: Υπερδιπλασιάστηκαν τα κέρδη για το γ΄ τρίμηνο 2017 - Στα 3,7 δισ. δολ.
Το καθαρό χρέος της πετρελαϊκής εταιρείας υποχώρησαν στα 67,7 δισ. δολ. έναντι 77,8 δισ. δολ. το προηγούμενο έτος
Υπερδιπλασιάστηκαν τα καθαρά κέρδη της Royal Dutch Shell για το τρίτο τρίμηνο του 2017, όπως ανακοίνωσε σήμερα (2/11) η πετρελαϊκή εταιρεία, δεχόμενη ώθηση τόσο από τις βελτιωμένες επιχειρηματικές συνθήκες όσο και από την αυξανόμενη παραγωγή.
Ειδικότερα, η κερδοφορία της βρετανο-ολλανδικής εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 3,7 δισ. δολ. έναντι 1,4 δισ. δολ. το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, καθώς οι τιμές του πετρελαίου ενισχύθηκαν σημαντικά, με το Brent να φτάνει πάνω από τα 60 δολ. ανά βαρέλι.
Η εταιρεία έχει ήδη δείξει ότι είναι σε θέση να καλύψει τις πληρωμές των μετόχων της υπό τις τρέχουσες τιμές του πετρελαίου, μία παράμετρος που είναι πολύ σημαντική για τους επενδυτές οι οποίοι ανησυχούν για την ασφάλεια των μερισμάτων τους λόγω των χαμηλών τιμών που έχει παρουσιάσει τους τελευταίους μήνες ο μαύρος χρυσός.
Παράλληλα, η Shell κατόρθωσε επίσης να περιορίσει τα επίπεδα χρέους, τα οποία εκτοξεύθηκαν μετά την εξαγορά ύψους 50 δισ. δολ. της BG Group το 2016, με το καθαρό χρέος να υποχωρεί στα 67,7 δολ. έναντι 77,8 δισ. δολ. το προηγούμενο έτος.
Καθοριστικό ρόλο στα θετικά αποτελέσματα της εταιρείας διαδραμάτισαν τα σημαντικά κέρδη του πετρελαίου κατά το τρίτο τρίμηνο, με την αγορά να δείχνει ότι έχει προσαρμοστεί στις χαμηλότερες τιμές.
Σημειώνεται ότι η Shell ολοκλήρωσε τον κύκλο κερδοφορίας που κατέγραψαν όλες οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες για το προηγούμενο τρίμηνο, καθώς φαίνεται να έχουν ισορροπήσει μετά από χρόνια προσπαθειών να προσαρμοστούν στην απότομη πτώση των τιμών του πετρελαίου από το 2014.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης