Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο δράστης της επίθεσης στο Μανχάταν πήρε οδηγίες από το Ισλαμικό Κράτος

Ο δράστης της επίθεσης στο Μανχάταν πήρε οδηγίες από το Ισλαμικό Κράτος
Τα αντικείμενα που ανακτήθηκαν από το ενοικιαζόμενο φορτηγό περιλάμβαναν πολλά μαχαίρια και ένα σημείωμα γραμμένο στα αραβικά, στο οποίο αναφερόταν ότι «το ισλαμικό κράτος θα αντέξει για πάντα»
Ο Sayfullo Saipov, ο άνδρας που συνελήφθη για την τρομοκρατική επίθεση στο Μανχάταν, σχεδίαζε την επίθεση για εβδομάδες και ζήτησε οδηγίες από το Ισλαμικό Κράτος στο διαδίκτυο, σύμφωνα με την αστυνομία της Νέας Υόρκης.
"Το έκανε αυτό στο όνομα του ISIS", δήλωσε ο John Miller, αναπληρωτής αστυνομικός της Νέας Υόρκης για τις πληροφορίες και την αντιτρομοκρατία, σε ενημέρωση την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου 2017.
"Φαίνεται ότι ακολούθησε σχεδόν ακριβώς τις εντολές προς τους οπαδούς, για το πώς να πραγματοποιήσουν μια τέτοια επίθεση".
Η αστυνομία λέει ότι ο Saipov, 29 ετών, ήταν από το Ουζμπεκιστάν και ζούσε στις ΗΠΑ για τα τελευταία 10 χρόνια με μόνιμη βίζα.
Τα αντικείμενα που ανακτήθηκαν από το ενοικιαζόμενο φορτηγό περιλάμβαναν πολλά μαχαίρια και ένα σημείωμα γραμμένο στα αραβικά, στο οποίο αναφερόταν ότι «το ισλαμικό κράτος θα αντέξει για πάντα», είπε ο Miller.
Μάρτυρες στο σκηνικό άκουσαν τον Saipov να φωνάξει "Allahu Akbar," που σημαίνει "Ο Αλλάχ είναι μεγάλος," σύμφωνα με την αστυνομία.
Ο ετήσιος μαραθώνιος της Νέας Υόρκης, ο οποίος διέρχεται κι από τους πέντε δήμους, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή σύμφωνα με τον προγραμματισμό, με πρωτοφανή αντιτρομοκρατικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένων της ανάπτυξης διπλάσιων αστυνομικών που είχαν ανατεθεί πέρυσι, δήλωσε ο Carlos Gomez, επικεφαλής του τμήματος.
Περίπου 51.000 δρομείς και 2,5 εκατομμύρια θεατές αναμένονται, όπως είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης