Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραμένει στις Βρυξέλλες ο Carles Puigdemont – Δεν θα δώσει το παρών στο Ανώτατο Δικαστήριο

Παραμένει στις Βρυξέλλες ο Carles Puigdemont – Δεν θα δώσει το παρών στο Ανώτατο Δικαστήριο
Τα μέλη της καταλανικής κυβέρνησης καλούνται να καταθέσουν για τις εις βάρος τους κατηγορίες
Στις Βρυξέλλες παραμένει ο καθαιρεθείς επικεφαλής της καταλανικής κυβέρνησης, Carles Puigdemont, ο οποίος δεν πρόκειται να δώσει το παρών στο Ανώτατο Δικαστήριο προκειμένου να καταθέσει για τις εις βάρος του κατηγορίες περί εξέγερσης, στάσης και κακοδιαχείρισης.
Σημειώνεται ότι το Ανώτατο Δικαστήριο έχει καλέσει για αύριο Πέμπτη 2/11 και την Παρασκευή 3/11 τον Puigdemont και τους υπουργούς του να δώσουν το παρών προκειμένου να τους απαγγελθούν οι εις βάρος τους κατηγορίες, οι οποίες επισείουν ποινές έως και 30 ετών.
Σύμφωνα με το δικηγόρο του ο Puigdemont δεν πρόκειται να πάει στην Ισπανία και ότι μέχρι στιγμής τηρεί στάση αναμονής.
Πάντως ο Puigdemont υποστήριξε χθες ότι δεν πιστεύει πως υπάρχουν οι εγγυήσεις για μια δίκαιη δίκη στην Ισπανία και τόνισε ότι θα παραμείνει στις Βρυξέλλες προκειμένου μεταξύ άλλων να εξηγήσει – μαζί με επτά μέλη της κυβέρνησης του – ότι το καταλανικό ζήτημα είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα και ότι υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας στο ισπανικό κράτος.
Σε περίπτωση που ο Puigdemont δεν εμφανιστεί στο Ανώτατο Δικαστήριο, τότε τα ισπανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως ο δικαστής που χειρίζεται την υπόθεση θα προχωρήσει τη διαδικασία για ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και για την έκδοση του Puigdemont στην Ισπανία.
Κίνηση που προφανέστατα οι δικηγόροι του Puigdemont θα επιχειρήσουν να την εμποδίσουν, αν και διαμηνύεται με κατηγορηματικό τρόπο πως ο Puigdemont δεν προτίθεται να ζητήσει άσυλο στο Βέλγιο.
Πάντως, όπως αναφέρει δημοσίευμα της El Pais, όσο ο Puigdemont παρατείνει την παραμονή του στο Βέλγιο τόσο πιο πολύ απομονώνεται πολιτικά.
Ήδη η βελγική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αντιμετωπίζει τον Puigdemont ως έναν Ευρωπαίο πολίτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης