Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στη Wall Street, σε νέα ιστορικά υψηλά ο Nasdaq - Ισχυρά μηνιαία κέρδη για τους δείκτες

Άνοδος στη Wall Street, σε νέα ιστορικά υψηλά ο Nasdaq - Ισχυρά μηνιαία κέρδη για τους δείκτες
Στήριξη από εταιρικά μεγέθη γ' τριμήνου
Με κέρδη έκλεισε σήμερα (31/10/2017) η Wall Street, με τον Nasdaq να ανέρχεται σε νέα ιστορικά υψηλά, καθώς οι αμερικανικές μετοχές βρήκαν στήριξη σε εταιρικά μεγέθη για το γ’ τρίμηνο του 2017.
Ο Dow Jones Industrial average ενισχύθηκε κατά 0,12%, στις 23.377,24 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,09% και έκλεισε στις 2.575,26 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε κατά 0,43% υψηλότερα, στις 6.727,67 μονάδες.
Πρόκειται για το 62ο ρεκόρ του Nasdaq για το 2017 - το μεγαλύτερο σερί από το 1980!
Στο σύνολο του Οκτωβρίου, ο S&P 500 και ο Dow Jones ενισχύθηκαν κατά 2,2% και 4,3% αντίστοιχα, σημειώνοντας κέρδη για έβδομο συνεχόμενο μήνα.
Περισσότερα από τα μισά κέρδη του S&P 500 προήλθαν μόλις από πέντε μετοχές: τις Facebook, Amazon, Apple, Alphabet και Microsoft.
Όλες αυτές οι εταιρείες, πλην της Apple, έχουν ήδη αναφέρει ισχυρά τριμηνιαία κέρδη, «στέλνοντας» τις μετοχές τους υψηλότερα.
Οι μετοχές αυτές βοήθησαν επίσης τον Nasdaq να σημειώσει κέρδη 3,6% για τον Οκτώβριο, με τον δείκτη να ενισχύεται για τέταρτο συνεχόμενο μήνα.
Στα εταιρικά νέα, οι μετοχές της Under Armour διολίσθησαν κατά 24%, στον απόηχο πιο αδύναμων από ό,τι αναμενόταν εσόδων για το γ’ τρίμηνο, ενώ η μετοχή της Archer Daniels Midland υποχώρησε κατά 4,5%, μετά από κέρδη κατώτερα των προσδοκιών.
Ράλι είχε η μετοχή της Mondelez, κλείνοντας με κέρδη 5,4%, μετά την ανακοίνωση οικονομικών μεγεθών καλύτερων των εκτιμήσεων της αγοράς.
H μετοχή της Apple έκλεισε, εν τω μεταξύ, με ιστορικό υψηλό έκλεισε για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, στον απόηχο των θετικών κριτικών που εισέπραξε το νέο πολυαναμενόμενο, επειτειακό μοντέλο «iPhone X».
Ειδικότερα, η μετοχή έκλεισε στα 164,04 δολάρια, ενισχυμένη κατά 1,39% σε ημερήσια βάση.






«Βρισκόμαστε σε μία περίοδο που η προσοχή έχει στραφεί στις ανακοινώσει εταιρικών μεγεθών τριμήνου και αυτό οδηγεί την αγορά», εκτιμά ο Randy Frederic, κορυφαίο επενδυτικό στέλεχος της Charles Schwab.
Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινώσει μεγέθη γ’ τριμήνου άνω του 50% των εταιρειών που είναι εισηγμένες στον S&P 500.
Τα κέρδη εκτιμάται ότι έχουν ενισχυθεί κατά 6,7% ενώ οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει ότι η μέση άνοδός τους θα διαμορφώνονταν στο 5,9%, σύμφωνα με έρευνα του Thomson Reuters I/B/E/S.
Ταυτόχρονα οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή των αυριανών (1/11) ανακοινώσεων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), μετά το τέλος της διήμερης συνεδρίασής της, ενώ ο Λευκός Οίκος έχει ανακοινώσει ότι ο αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, θα ανακοινώσει την Πέμπτη (2/11) το ποιος θα είναι ο νέος επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας.
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν σήμερα και ορισμένα στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ.
Η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ ανήλθε τον Οκτώβριο του 2017 σε υψηλά σχεδόν 17 ετών, με τον σχετικό δείκτη να διαμορφώνεται στις 125,9 μονάδες, έναντι των 120,6 μονάδων του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία.
Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2000, ενώ οι οικονομολόγοι που ερωτήθηκαν από το MarketWatch είχαν προβλέψει ότι ο δείκτης θα διαμορφωνόταν στις 121,3 μονάδες.
Την ίδια ώρα, σημαντική άνοδο κατέγραψε το κόστος απασχόλησης στις ΗΠΑ στο γ’ τρίμηνο του 2017, με τον σχετικό δείκτη να αυξάνεται κατά 0,7%.

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Dow Jones:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του S&P 500:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Nasdaq:

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης