Τελευταία Νέα
Διεθνή

Davis (Βρετανία): Οι συνομιλίες για το Brexit θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα

Davis (Βρετανία): Οι συνομιλίες για το Brexit θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα
Η Βρετανία δεν καθυστερεί τη διαδικασία εξόδου της από την ΕΕ, τόνισε ο υπουργός Brexit
Η Βρετανία δεν καθυστερεί τη διαδικασία εξόδου της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα (31/10/2017) ο υπουργός Brexit της χώρας, David Davis, τονίζοντας ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν στα τέλη της επόμενης εβδομάδας.
Όπως διευκρίνισε, ο επόμενος κύκλος των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Βρετανίας για τους όρους του «διαζυγίου» τους θα ξεκινήσει την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες.
Όπως δήλωσε, οι διαπραγματευτές θα συζητήσουν την Τετάρτη και την Πέμπτη της επόμενης εβδομάδας και την Παρασκευή θα συναντηθούν με τον επικεφαλής διαπραγματευτή της ΕΕ, Michel Barnier, στο πλαίσιο του έκτου γύρου της διαδικασίας που ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο.
«Δεν καθυστερούμε τη διαδικασία.
Προσκάλεσα τον Barnier να έρθει αύριο στο Λονδίνο αλλά δεν μπορούσε λόγω μιας άλλης υποχρέωσής του», εξήγησε ο υπουργός Brexit, μιλώντας στην Επιτροπή για την Ευρωπαϊκή Ένωση της Βουλής των Λόρδων.
«Τους προτείναμε να ξεκινήσουμε στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, δεν μπορούσαν.
Επομένως, θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις κατά το δεύτερο μισό της επόμενης εβδομάδας», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι το Λονδίνο επιθυμεί να εντατικοποιηθούν οι συνομιλίες.
Παράλληλα, ο βρετανός υπουργός Brexit δήλωσε ότι μπορεί να υπάρξει μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων στις συνομιλίες, όπως η ρυθμιστική σχέση και η αντιμετώπιση των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης