Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρεμλίνο: Η Ρωσία δεν κατηγορείται στην υπόθεση εναντίον των πρώην συμβούλων του Trump

Κρεμλίνο: Η Ρωσία δεν κατηγορείται στην υπόθεση εναντίον των πρώην συμβούλων του Trump
Η Μόσχα δεν αισθάνθηκε ποτέ ένοχη για να αισθάνεται δικαιωμένη τώρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov
Οι κατηγορίες εναντίον του πρώην διευθυντή της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump, Paul Manafort, και ενός άλλου συμβούλου του, έδειξαν ότι η Μόσχα έχει κακολογηθεί αδικαιολόγητα για παρεμβάσεις στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, ανακοίνωσε σήμερα (31/10/2017) το Κρεμλίνο.
Ομοσπονδιακοί ερευνητές που διερευνούν την υποτιθέμενη ρωσική παρέμβαση στις εκλογές, κάτι που η Μόσχα αρνείται, κατηγόρησαν χθες (30/10) τον Manafort και τον συνεργάτη του Rick Gates για «ξέπλυμα» χρήματος.
Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι αποτελούν μέρος μιας έρευνας 5 μηνών σχετικά με υποτιθέμενες προσπάθειες της Ρωσίας να ευνοήσει τον Trump στις εκλογές και με μια πιθανή αθέμιτη σύμπραξη των συμβούλων του Trump, οι κατηγορίες επικεντρώθηκαν στις δραστηριότητες του Manafort για την πρώην κυβέρνηση της Ουκρανίας και όχι για τη Ρωσία.
Αυτό ήταν μια ευπρόσδεκτη εξέλιξη για τη Ρωσία, όπου οι αξιωματούχοι παρακολουθούν στενά την έρευνα, αφού δημόσιες αποδείξεις μιας ρωσικής εμπλοκής θα μεταφραστούν σίγουρα σε αυστηρότερες κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον της Μόσχας.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, υπογράμμισε την απουσία ισχυρισμών εναντίον της Ρωσίας στο κατηγορητήριο εναντίον του Manafort και του Gates, λέγοντας ότι η Μόσχα ανέφερε ανέκαθεν ότι δεν έχει ποτέ αναμειχθεί στις εκλογές των ΗΠΑ.
Αυτός ο ισχυρισμός αμφισβητείται από τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ που λένε κατηγορηματικά ότι η Μόσχα παρενέβη στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2016.
«Η Μόσχα δεν αισθάνθηκε ποτέ ένοχη για να αισθάνεται δικαιωμένη τώρα», δήλωσε ο Peskov, όταν ρωτήθηκε αν το Κρεμλίνο ερμήνευσε το κατηγορητήριο ως απόδειξη ότι οι επαναλαμβανόμενες αρνήσεις του για παρέμβαση στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ ήταν αληθινές.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης