Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η EasyJet εξαγόρασε μέρος των επιχειρήσεών της Air Berlin, στο αεροδρόμιο Tegel του Βερολίνου

Η EasyJet εξαγόρασε μέρος των επιχειρήσεών της Air Berlin, στο αεροδρόμιο Tegel του Βερολίνου
Η τιμή αγοράς είναι 40 εκατομμύρια ευρώ, αλλά δεν συμπεριλαμβάνεται κανένα κόστος μετάβασης
Η EasyJet συμφώνησε να αγοράσει μέρος των επιχειρήσεών της Air Berlin, στο αεροδρόμιο Tegel του Βερολίνου, μειώνοντας έτσι αρκετά τις ανησυχίες, σχετικά με την τύχη των εναπομείναντων περιουσιακών στοιχείων της χρεοκωπημένη αεροπορικής εταιρείας.
Η EasyJet δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε μισθώσεις μέχρι και 25 αεροσκαφών τύπου A320, θέλει να αποκτήσει υποδοχές απογείωσης και προσγείωσης και θα προσφέρει θέσεις εργασίας στο προσωπικό, εκδίδοντας την ανακοίνωση λίγο μετά την τελευταία πτήση της Air Berlin στο Tegel.
Η τιμή αγοράς είναι 40 εκατομμύρια ευρώ, αλλά δεν συμπεριλαμβάνεται κανένα κόστος μετάβασης και επειδή τα αεροπλάνα της Air Berlin είναι μισθωμένα, αυτά θα πρέπει να χρηματοδοτηθούν χωριστά.
Η Air Berlin δήλωσε ότι η συμφωνία σήμαινε ότι έκλεισε με επιτυχία όλες τις διαπραγματεύσεις.
Πρόσθεσε ότι οι συνομιλίες πώλησης με την easyJet πραγματοποιήθηκαν από τις αρχές του καλοκαιριού.
Η συμφωνία θα καταστήσει την easyJet, η οποία επί του παρόντος λειτουργεί μόνο από το αεροδρόμιο Schoenefeld του Βερολίνου, τον κορυφαίο μεταφορέα στη γερμανική πρωτεύουσα.
"Αυτό θα επιτρέψει στην easyJet να εκμεταλλευτεί το κορυφαίο δίκτυο μικρών αποστάσεων στο Tegel που συνδέει επιβάτες προς και από προορισμούς σε ολόκληρη τη Γερμανία και την υπόλοιπη Ευρώπη", ανέφερε η easyJet σε δήλωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης