Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανική ρυθμιστική αρχή ζητά από τις ασφαλιστικές εταιρείες, τα σχεδία τους για μετά το Brexit

tags :
Γερμανική ρυθμιστική αρχή ζητά από τις ασφαλιστικές εταιρείες, τα σχεδία τους για μετά το Brexit
Η AIG, μία από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές στον κόσμο, δήλωσε τον Μάρτιο ότι σχεδιάζει να δημιουργήσει μια νέα βάση στο Λουξεμβούργο μετά το Brexit
Η χρηματοοικονομική ρυθμιστική αρχή της Γερμανίας, BaFin, ζήτησε από τους βρετανικές ασφαλιστικές να ενημερώσουν για τα σχέδια έκτακτης ανάγκης, σε περίπτωση του χειρότερου σεναρίου όσον αφορά την Brexit, σύμφωνα με έκθεση της Financial Times τη Δευτέρα.
Η BaFin ζήτησε από τις ασφαλιστικές που εδρεύουν στο Μεγάλη Βρετανία να τους παράσχουν λεπτομέρειες σχετικά με "τα σχέδια έκτακτης ανάγκης που αναπτύξατε για να λάβουμε υπόψη όλα τα πιθανά σενάρια εξόδου", αναφέρουν οι FT.
Έχει επίσης ζητήσει να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στα σενάρια του ενός σκληρού Brexit.
Όπως και οι τράπεζες, οι ασφαλιστικές αποτελούν μέρος του επονομαζόμενου οικονομικού διαβατηρίου - ένα σύνολο κανόνων και κανονισμών που επιτρέπουν στις χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο να έχουν πρόσβαση σε πελάτες και να εκτελούν δραστηριότητες σε όλη την Ευρώπη.
Οι κανόνες αυτοί συνδέονται με τη συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ενιαία Αγορά, την οποία η Μεγάλη Βρετανία σκοπεύει να εγκαταλείψει.
Πολλές ασφαλιστικές, συμπεριλαμβανομένης της παγκοσμίου φήμης ασφαλιστικής εταιρείας του Ηνωμένου Βασιλείου, Lloyd's έχουν ήδη ανακοινώσει σχέδια για θυγατρικές εταιρείες με έδρα την ΕΕ.
Η παλαιότερη ασφαλιστική εταιρεία στον κόσμο, που ιδρύθηκε το 1688, δήλωσε ότι θα ανοίξει θυγατρική στις Βρυξέλλες.
Η AIG, μία από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές στον κόσμο, δήλωσε τον Μάρτιο ότι σχεδιάζει να δημιουργήσει μια νέα βάση στο Λουξεμβούργο μετά το Brexit.
Η επιστολή είναι η τελευταία εισβολή του BaFin στο ρυθμιστικό περιβάλλον του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως προσεγγίζει η Brexit.
Την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος της BaFin, Felix Hufeld, μίλησε σε εκδήλωση στο Λονδίνο, προειδοποιώντας ότι "όλοι θα πληρώσουμε ένα τίμημα" για το Brexit.
"Είναι απολύτως σαφές στο μυαλό μου ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του Brexit θα υπάρξει ένα τίμημα, τόσο για τους βρετανούς καταναλωτές όσο και για τους καταναλωτές της ΕΕ.
Αυτό είναι πολύ σαφές", ανέφερε.
Ο Hufeld είπε ότι υπάρχει μια "τεράστια οικονομική εξάρτηση" μεταξύ Μεγάλης Βρετανίας και ΕΕ που θα διαταραχθεί από το "ιστορικό διαζύγιο".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης